Чотири соціальних таксі отримали громади Ніжинщини за фінансування уряду Німеччини та Європейського Союзу

 

 

 

 

Бахмацька, Ніжинська, Носівська, Бобровицька громади отримали спеціалізовані автомобілі для перевезення маломобільних людей.

Допомога надана у межах «Спеціальної програми підтримки України /EU4ResilientRegions» та здійснена Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH) за фінансування уряду Німеччини та Європейського Союзу.

Передача автомобілів відбулася у Києві за участі представників Посольства Федеративної Республіки Німеччина в Україні, Представництва ЄС в Україні, GIZ та громад.

«Наша підтримка є конкретною, спрямованою на вирішення потреб мешканців громади. Ми також прагнемо аби результат позитивних змін був сталим. Тому ми не лише передаємо спеціально обладнані автомобілі, ми також допомагаємо окремим громадам створити відповідну службу і надавати послугу «Соціальне таксі» на постійній основі», – зазначила директорка проєкту GIZ «Спеціальна програма підтримки України / EU4ResilientRegions» Юлія Грубер.

Послуга «Соціальне таксі» призначена для мешканців громад, які за станом здоров’я не можуть користуватися громадським транспортом, а також літніх людей. Завдяки такому авто вони зможуть дістатися до державних спеціалізованих закладів, комунальних і медичних установ та інших місць для отримання необхідної допомоги та послуг. Запровадження послуги «Соціальне таксі» сприятиме усуненню бар’єрів і створенню інклюзивного середовища для всіх мешканців громад.

“На жаль, під час війни кількість людей, для яких послуга є актуальною, – зростає. Щиро дякую партнерам за сталу і вчасну допомогу громадам області та підтримку життєстійкості”, – наголошує начальник Чернігівської ОВА В’ячеслав Чаус.

Загалом автомобіль може прийняти на борт 15 пасажирів та водія: 11 пасажирів на сидіннях пасажирського салону, 2 пасажири на передніх сидіннях поруч з водієм та 2 маломобільних пасажири на візках позаду біля системи підіймання візків до салону.

Джерело: Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської обласної військової адміністрації
за інформацією Німецького товариства міжнародного співробітництва

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь