Про РАГСові документи та Апостиль

 

 

 

 

Рекомендуємо всім, у кого заломіновані документи, або якщо вони старого зразка, чи отримані до 2010 року, повторно отримати свідоцтва і витяги з реєстру ДРАЦС на порталі Дія.

Замовляйте онлайн замість поїздок у ДРАЦС, через комп’ютер, або браузер смартфону (в додатку дія, що встановлюється на смартфон, такого сервісу не передбачено)

Замовляйте дублікати свідоцтв та витяги про:

🔘 народження

🔘 смерть

🔘 зміну імені

​​🔘 реєстрацію шлюбу

🔘 розірвання шлюбу

Вартість послуги всього 0.51 грн.

Отримати готовий документ можна двома способами:

– у ДРАЦС (безкоштовно прийти і забрати)

– доставкою Укрпошти (потрібно сплатити за доставку і великий конверт, приблизно 120 грн)

В самому кінці заявку потрібно підписати: тут потрібно завчасно згенерувати собі ел.цифровий ключ. Наприклад в застосунку приватбанк – в старій версії (зправа зверху… обираєте перейти в стару версію)-послуги-бізнесу-замовити сертифікат ключа-призначаєте пароль-завантажується файл з ключем.

2 частина рекомендації.

При готовності документів приходите в орган Рацс і там же кажете, що Вам потрібно його подати на апостиль, сплачуєте по 51 грн/документ і лишаєте їх до готовності.

3 частина рекомендації

Повертаєтесь до першої частини рекомендації, тобто так, ще раз замовляємо ті ж самі документи, проходимо першу частину, вказуємо той самий орган Рацс.

По готовності апостиля та повторно замовлених документів отримуємо 2 набори документів (одні з апостилєм для дії за кордоном і ще одні для дії в Україні). Всі документи є дійсними та можливими для використання як в Україні так і за її межами.

Джерело: Усзн Ніжинської Райдержадміністрації

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь