Освіта “По-ніжинськи”

Днями в Ніжині, а саме, в п’ятницю, 9 серпня, мала відбутися зустріч, організована громадською організацією: “Освіта. За зміни”з фаховим обласним юристконсультантом, який є потужним спеціалістом своєї справи, Людиною з великої літери.

Він допомагав вирішити юридичні проблеми багатьох освітян. Запрошено на цю зустріч голову Ніжинської профспілкової організації. Все було узгоджено і домовлено.

Але, щось пішло не так!

Ця новина чомусь дуже сколихнула Управління освіти Ніжинської міської ради, і тут почалося…

Голову профспілкової організації міста Ніжина було не допущено до цієї зустрічі – людина під крапельницею опинилася, зала міськвиконкому, де мала проводитись зустріч, стала зайнятою, навіть дві зали для подібних прийомів!

На зборах директорів, які були проведені в п’ятницю, о 14:00, громадську організацію: “Освіта. За зміни” згадали “незлим тихим словом”. Почалося залякування людей, які мали піти на цю зустріч! Шановні, що це діється??

Це вже йде пряме втручання в особистий простір людини, це є незаконно, це обмеження прав і свободи людини, мобінг!

На відміну, наші дії відбуваються відкрито, в рамках закону, без примусу, на добровільних засадах. Виходить, ні профспілки, ні громадські організації не мають права на співпрацю, надавати інформативну допомогу? Чи як це назвати? Це є “по-ніжинськи”?

А чому б в профспілці не створити штат, який включає в себе юрист-секретаря, наприклад, і надавати безкоштовну юридичну допомогу освітянам, бо навіщо тоді та профспілка взагалі? Її потрібно робити дієвою, а не формальною.

Щиро вдячні людям, які не залишаються осторонь від проблем, що виникають, вдячні тому невеликому колу депутатів, які підтримують нас і борються зі свівіллям влади.

Автор: Громадська організація: “Освіта. За зміни”

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь