Небезпечне графіті в Ніжині: депутат підійняв на сесії важливе питання

Наркоманія – це величезне соціальне зло сьогодення. Це хвороба, і вона небезпечніша, ніж алкогологізм.

Тому необхідна системна й активна боротьба з наркоманією на всіх рівнях. На цьому наголосив на останньому засіданні Ніжинської міської ради депутат Сергій Охонько.

Сергій Миколайович підійняв питання співпраці в напрямку боротьби з цим абсолютним злом, проти якого повинні об’єднатися всі: працівники Муніципальної варти, правоохоронні органи, комунальні служби, освітяни міста… На жаль, нерідко в Ніжині впадають в око надписи на стінах з рекламою продажу наркотичних речовин, або й з адресами наркошопів у месенджерах Viber та Telegram. Такий собі “ключ доступу” для придбання різноманітних наркотиків…

“На такі “виклики” потрібно оперативно реагувати, – підкреслив депутат, – поки проблема не сягнула неймовірного масштабу. Спільними зусиллями потрібно виявляти, документувати і знищувати (замальовувати) такі надписи на будинках та інших будівлях. Боротьба з цим лихом – це спільна справа всієї громади”.

Нагадаємо: цього літа у Ніжині стартував соціальний проєкт з протидії та запобігання наркоманії «Скажи наркотикам – НІ!», ініціатом якого виступили ЗМІ: газети «Ніжинський вісник», «Свідомий погляд», «Носівські вісті», сайт «Нежатин». Проєкт реалізується за підтримки Ніжинської окружної прокуратури Чернігівської області, Ніжинського районного управління поліції Головного управління Національної поліції в Чернігівській області, депутата Ніжинської міської ради  Сергія Охонька.

Небайдужість до цієї кричущої проблеми і є головним фактором протидії. Зло не дрімає, а хоче затягнути в свої тенета якомога більше людей, особливо молоді…

Зрозуміло, що викорінити усіх наркодилерів неможливо. Але замалювати такі наркографіті не важко… Це простий й водночас дієвий спосіб, до якого можуть (і повинні) долучитися всі.

Валентина ПИЛЬНИК

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь