У Ніжині розростається амброзія. Чи косять місто?

У Ніжині буяє амброзія. Вперто розростається вулицями, провулками, стелеться понад некошеною річкою, тягне до сонця свої пагони, укорінюється, розростається…

Якщо минулі роки комунальники ще десь-щось підкошували, то цьогоріч хоч з бюджету на виконання цих робіт і виділено кошти, але належним чином пнічого не проводиться.

А, між тим, амброзія полинолиста – не просто бур’ян. Це – карантинний організм, небезпечна рослина, яка дуже негативно впливає на людей, особливо схильних до алергії. А у Ніжині є цілі райони, де розкошують ці зарості амброзії полинолистої, і, можете собі уявити, як потерпають їх жителі. Людина, схильна до алергії, у період цвітіння (з середини липня до настання осінніх заморозків) відчує амброзію навіть просто пересуваючись по місту.

Повністю знищити зарості амброзії по місту неможливо, але суттєво зменшити – можна, але комунальним службам Ніжина, ймовірно, очільники нашого міста вказівки не давали. Та дійсно, хіба здоров’я людей, це те, за що варто перейматися?…

Передрук статті без зазначення імені автора і прямого (активного) посилання на джерело є порушенням авторського права та тягне за собою відповідальність згідно чинного законодавства.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь