Сторінками аудиту Ніжинського управління освіти, або Бабло, може, й пахне, та не дуже

Те, що Ніжинське управління освіти давно вже “дно”, зрозуміло всім!

Мене вже зовсім не дивує, те як вони себе поводять, складається враження, що намагаються “нажратись” на роки вперед. Бо розуміють, що скоро позбавляться свого “коронного” місця біля “корита”. Піаряться на “досягненнях” і “вдосконаленнях” досить впевнено.

А от про численні злочинні порушення чомусь мовчать. Мала можливість отримати матеріали аудиту по управлінню. Проаналізувала трохи і їх “дно” постало в яскравих фарбах. Коли вивчаєш такі матеріали, мимоволі усвідомлюєш, що деякі посадовці і чиновники, отримуючи владу забувають про те, що головний їх обов’язок працювати на громаду, а не приносити мільйони чи сотні тисяч збитків бюджету міста!

Тепер детальніше зупинимось на деяких цифрах.

На одних “безпідставних” преміях за період з 01.06. 2019 по 31.12.2021 бюджет поніс збитків майже на 700 тисяч гривень! А ще є купівля електроенергії за завищеними цінами в ТОВ “УкрГазРесурс”: тут збитків майже на півмільйона (472167, 79 тис грн). А чи знає громада, що підприємство, яке займається організацією харчування в школах безкоштовно користується обладнанням, яке надає Управління освіти, це порушення теж має наслідки для бюджету міста (недоотримано 388 862 тис.грн)

Це все збитки громаді!

А ще Управління освіти неймовірно “полюбляє” замовляти ремонтні роботи за завищеними цінами. Так, наприклад, ремонтні роботи у садочках 9 і 12 завищеною на 24202,0 тис грн. Також порушено правила визначення вартості будівництва. Це стосується поточного ремонту по усуненню наслідків аварії, що стались через російську військову агресію. Ремонт проводився з ЗОШ 17, майбутнє НВК. Так ціни було завищено на 30277, 68 тис грн. Крім того, ремонт у гімназії 17 має ще одне цікаве “але”. Так, до договору з виконавцем робіт “включали” додаткові роботи, а також частину видів робіт та матеріали замінили на інші. Така незаконна “рокировка” управління коштувала міському бюджету 141782,0 тис.грн. Їх досить швидко проплатили.

А ми ще намагаємось дивуватись їх поведінці в ННВК 16 Престиж… Що для них виганяти дітей з укриття… Так дрібне порушення. Їх пріоритети інші! Щомісячні премії не менше 50%, різного роду відкати, “облицювання” і відкрите “обожнювання” влади …

“Бабло” воно таке, воно не пахне. Особливо, якщо ще з соусом, хоч не великої, але влади!

P.S. Фото скрінів аудиту нижче, також додам фото відповіді на запит по премії заступнику начальника Управління освіти. Знайомтесь та вивчайте. І як я люблю говорити – АНАЛІЗУЙТЕ!

Офіс Президента України

Міністерство освіти і науки України

Джерело: Світлана Охріменко

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь