Сьогодні Вадиму Федорову виповнилося б  56… Але йому назавжди 53

 

 

 

 

25 березня 2022 року Вадим Федоров загинув захищаючи свою Батьківщину, її незалежність та територіальну цілісність,

Народився Вадим у Середній Азії у Самарканді, мама була родом з села Бобрик на Ніжинщині і поїхала на навчання в геогологорозвідувальний інститут, там і зустрілась з майбутнім чоловіком, батьком Вадима.  Після закінчення поїхали до Середньої Азії на роботу,  там проживали, там народився Вадим і два його брати. Коли хлопець закінчив 10 класів  помер батько, і мама повернулась з ним на Батьківщину. Через рік був призваний в армію, служив у Морському флоті на підводному човні, демобілізувався з армії старшиною.  Повернувшись додому працював водієм, трактористом, лісником, роботи не цурався. Познайомився з місцевою дівчиною Олею, згодом одружилися. В шлюбі подружжя виховувало двох синів  Дмитра і Сергія.

Здавалося тільки жити…  Але життя вносить свої страшні корективи…

2014 рік  – Вадиму прийшла повістка і хоч  він мав поважну причину не піти, адже був оформлений по догляду за дитиною інвалідом I групи, але  не задумуючись став на захист своєї Батьківщини. Вадим відслужив рік, брав участь у боях під Дебальцево.  Після повернення додому працював, ростив дітей. Але його викликали на військові навчання. У 2018 році він поїхав на навчання у військову частину і там підписав контракт зі Збройними силами України і розпочав службу у 58 мотопіхотній бригаді імені Гетьмана Івана Виговського.  Після двох років він звільнився з лав ЗСУ за станом здоров`я.

Вадим був гарним, турботливим батьком, добрим господарем, понад усе любив дружину і дітей. Мріяли з дружиною про внуків. Він вправно ладнав з технікою, ніколи не відмовляв у допомозі, був щирим, відкритим, компанійським.

Рано вранці 24 лютого 2022 року дружина зібралася їхати з сином до Києва в лікарню. Виїхали дуже рано, скрізь було тихо ще, звичайний ранок. Але тоді до лікарні вони так і не доїхали дзвінок сина і страшні, приголомшливі слова:

Мамо, повертайтеся – почалася війна!!! Батьку подзвонили, щоб з`явився до військомату з речами…він вже поїхав…

Більше рідні його не бачили.

Вадим став на захист Батьківщини у складі  Першої окремої Сіверської танкової бригади, яка обороняла  Чернігів. З побратимами зайняли позиції в Старому Білоусі.

25 березня до їх надійшло повідомлення, що річку Білоус перейшла диверсійна група орків і вони поїхали на виїзд. По них відкрили мінометний вогонь, зав’язався бій,  в тому бою Вадим Федоров загинув.

Завдяки небайдужим людям, побратимам, волонтерам  після довгого болючого очікування,  неймовірними зусиллями, Вадим повернувся додому на щиті…

Похоронили Вадима Федорова  2 квітня 2022 року в рідному селі Бобрик на кладовищі біля мами. З хоробрим воїном прийшли попрощатися рідні, близькі, колеги, односельчани.

  Світлий спомин про Героя назавжди залишиться у пам`яті рідних, друзів, бойових побратимів, усіх хто знав його, любив і поважав. Сумуємо разом з вами , низько схиляємо голови у скорботі. Він вічно буде жити в небесах і в наших серцях. Вічна слава Герою!

Марина Ігнатенко

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь