На посту Кіпті поліція дві години утримувала авто із пораненим військовим

31 серпня, близько 16 години, на посту Кіпті патрульні зупинили та незаконно утримували цивільний автомобіль, в якому перевозили пораненого військового після операції. ‼️Поліціянти продовжили утримувати транспортний засіб і після того, як військовослужбовцю стало зле. Пасажирам навіть довелось викликати швидку допомогу. За словами медиків, подібні ситуації тут не вперше.‼️

Повідомляє Нежатин.

Як розповів водій, він вже давно бореться із поліцейським свавіллям. Цей випадок не виключення, адже законних підстав для зупинки авто не було. Та попри це, патрульний вимагав водійське посвідчення без доказів порушення правил дорожнього руху.

‼️Важливо, що без доказів порушення ПДР поліцейський не має права вимагати документи у водія.‼️

На відмову показувати водійське, патрульні заблокували подальший рух транспорту, в якому крім водія пересувалось 2 жінки та поранений військовий, і почали ретельний огляд авто, що також є протиправним.

Поліціянти переглядали особисті речі водія та пасажирів, білизну, медичні документи, чеки з магазинів, навіть змусили відкривати стерильні бинти з аптечки та відірвати елемент багажника‼️ Після огляду, майже двох годин утримання на блок-посту, безлічі скарг на «102» та гарячу лінію Нацполіції, патрульний повідомив, що авто більше не затримують та наостанок зауважив, що вони з водієм ще обов‘язково зустрінуться.

Така обурлива ситуації залишає питання, чи дійсно поліція – це той орган, який забезпечує правопорядок⁉️Адже поки одні люди в формі нас захищають, інші – тероризують…

Автор Дарина КУЗНЄЦОВА

Передрук статті без зазначення імені автора і прямого (активного) посилання на джерело є порушенням авторського права та тягне за собою відповідальність згідно чинного законодавства.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь