Десна стає чистішою, але Сейм досі забруднений — Міндовкілля

 

 

 

 

Ситуація із забрудненням річки Десна, що омиває Чернігівську область, стабілізувалася. Водночас річкою Сейм рухається повторне забруднення.

Про це повідомили у Міністерстві захисту довкілля та природних ресурсів України.

У відомстві заявили, що на всій протяжності Десни на Чернігівщині вода стала світлішою, неприємний запах та мор риби не спостерігаються. У річці з’являються живі водні біоресурси. Утім, подекуди помітно темний осад.

Переміщення забруднення у Київську область також не спостерігається.

У селах Мутин та Озаричі, що на Сумщині, вода досі мутна, а рівень хімічного споживання кисню перевищує норму в 4,3 раза. Потемніння води також спостерігається і в Батурині, що на Чернігівщині: там наявний незначний специфічний запах, мору риби немає.

Що відомо про забруднення?

У Держрибагентстві 27 серпня повідомили про забруднення росіянами річки Сейм. Перевищення вмісту шкідливих речовин, зокрема амонію, зафіксували в Сеймі на Сумщині та Чернігівщині.

Перший заступник міністра захисту довкілля Олександр Краснолуцький повідомляв, що невідомо: чи росіяни навмисно отруїли воду, чи в них сталася аварія.

Згодом у Міністерстві захисту довкілля та природних ресурсів зазначили, що забруднення органічного характеру потрапило в річку Сейм із цукрового заводу в селищі Тьоткіно Курської області рф.

Унаслідок низького вмісту розчиненого у воді кисню почала помирати риба. У чотирьох громадах Сумської області та в одній громаді Чернігівської області заборонили купання, вилов риби та використання води для господарських потреб.

У річці Десна в межах Київської області порушень не виявили, але все одно запровадили такі самі обмеження, що й на Сумщині та Чернігівщині.

Джерело: Громадське

Фото з мережі

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Приєднуйтесь до нашого Ютуб-каналу та слідкуйте за останніми новинами Ніжинщини

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь