Зоя Пуха: «Реалізуємо проєкти, що забезпечують співпрацю з учнями шкіл Європи»

 

 

 

 

Зоя Дмитрівна Пуха друге півстоліття захоплююче веде уроки англійської мови. Успішну педагогічну діяльність розпочинала  у Чернівецькій середній школів з поглибленим вивченням англійської мови, що на Вінничині. Але вчительські шляхи привели її у школи Носівщини, а затим – у рідну Носівську загальноосвітню школу номер  1, що стала гімназією, а тепер – ліцеєм.

Тематичні уроки з асистентами вчителя

     ЇЇ уроки, напрочуд цікаві. Постійно створює нові форми, наповнюючи їх глибоким змістом. Це залучає  до їх активного проведення. Скажімо, запросила старшокласників, кращих знавців   англійської мови , провести урок у 6-в класі на тему: «Футбол». Вчитель та учні дискутували не тільки про популярний вид спорту. А, зокрема, про відому іспанську команду Барселона. Але фахова зацікавленість вийшла за спортивні рамки. Мова йшла про культуру, освіту, мистецтво, побут народу Іспанії.

     Високі знання з англійської мови продемонструвала учениця Євгенія Бречко, яка  у висвітленні головної теми та підтем взяла найактивнішу участь. За що асистенти вчителя оцінили її знання з англійської мови найвищим балом. Зоя Дмитрівна погодилася з рішення своїх помічників, зарахувавши оцінку.

Ще однією мотивацією до  глибшого вивчення  англійської мови було залучення учнів до участі у майстер – класах, які проводили всі вчителі методичного об’єднання (голова Зоя Пуха) під час  предметного тижня. Здобувачі освіти виконували інструкції вчителів англійською мовою і власноручно створювали доробки та символіку англомовних країн.

Вчить дітей, й сама навчається

     Зоя Дмитрівна систематично підвищує педагогічну майстерність, запроваджуючи вітчизняний і зарубіжний освітній досвід, збагачуючи свій. Для цього постійно навчається (навіть у відпустках), накопичуючи  золоті кропиці методики викладання англійської мови. Навчає дітей так, щоб вони добре  її знали, бо вона є найбільш популярною на планеті.

– Моє кредо – досконало знати учням англійську, щоб розповідати

всьому світу про історію, освіту, культуру, традиції, звичаї та боротьбу свободолюбивого українського народу  з російськими загарбниками за свою незалежність.

За високі заслуги – постійну стипендію МОН України

За високі заслуги в галузі освіти кандидатура Зої Дмитрівни Пухи була подана Міністерством освіти і науки України на отримання довічної державної стипендії. Наказ про таку підтримку діячів освіти минулої весни був опублікований на сайті МОН України. Вона серед восьми найкращих заслужених вчителів України.

– Нашому педагогічному колективу приємно, що вчитель- новатор Зоя Дмитрівна  отримує  пожиттєву стипендію, котру вона заробила старанною педагогічною працею, престижними заслугами перед новою школою ( керівник методичного об`єднання вчителів англійської мови шкіл Носівської громади,  агент нових змін і тренер Британської ради по підготовці вчителів України для викладання  англійської мови  у форматі НУШу).

       Багато її випускників – переможці міського, призери обласного етапу олімпіади з англійської мови, конкурсу-захисту науково- дослідницьких робіт Малої академії наук. Зоя Дмитрівна пишається своїми вихованцями, які досягли значних успіхів у володінні англійської мови, демонструючи їх на конкурсах різних рівнів. Про  це свідчить, зокрема, результативна участь  вихованців  у програмі FLEX, яка передбачає навчання в США впродовж академічного року.

        Цьогорічний випускник Зої Пухи, Даніїл Єрко, учасник конкурсу « 100 розумників України», зарахований до LynnUniversity(США) зі стипендією 22 тисячі доларів на рік, Київського національного університету імені Т.Г. Шевченка  та Словацького університетів, де і навчається.

Даніїл в листі до вчителя написав: «Міцні знання англійської мови,які  Ви дали, допомогли здійснити мою мрію. Чому був присвячений і один з Ваших уроків ».

      ЇЇ улюблена титанічна робота дає можливість учням практично володіти англійською мовою,- підкреслила директорка Носівського ліцею № 1 Ірина Миколаївна Нечес.

Програма « Партнерство»:- майданчик спільноти освітян

-Напередодні нового навчального року я з дирекцією Носівського ліцею № 1 приєдналася до програмиeTwinning (Партнерство),  започаткована Європейською Комісією у 2005 році як майданчик спільноти освітян та розвитку співпраці у сфері освіти. Сьогодні вона об’єднує вчителів 46 країн Європи і світу.

    Щаслива, що нарешті, це сталося. Наш навчальний заклад дійсно співпрацює  з проєктом програми Apple – icious( Яблуко). Учні 7-9 класів та їхні батьки дотичні до цієї діяльності. Зараз беруть активну участь у названому проекті, який передбачає плідну співпрацю з ровесниками зі шкіл Європи. Це – творчість, спілкування онлайн, виконання завдань, проведення наукових досліджень, пов’язаних з « Яблуком», написання есе, оповідань англійською. Наразі, учні створили талісмани, відібрали найкращий APPLANA учениці 7-В класу Євгенії Бречко. Він стане нашим талісманом під час роботи над проєктом. Це тільки початок цікавої подорожі з величезною місією відкриття світу, розширення світогляду і заглибленні у проєктну діяльність. Але вже перші кроки свідчать про неабияку мотивацію учнів до спілкування однолітків англійською мовою. Вивчення її так, аби вільно нею володіти, – підкреслила Зоя Дмитрівна Пуха.

 автор: Микола Кохан

На знімках: Зоя Пуха проводить урок у Київському музеї Ханенків;

( зліва направо) вчителі навчальних закладів Чернігівщини Оксана Торубара, Лариса Павлюк, Ольга Даниленко, Ольга Шкарупа, Наталія  Царик та Зоя Пуха на навчанні агентів змін, тренерів – фесилітаторів  НУШ; ЗояПуха з шестикласниками під час Тижня англійської мови; Зоя Пуха та  учні 7 В класу ( справа наліво ) Євгеня Бречко, Дарія Бровко та Софія Вершняк.

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь