Судове засідання по кримінальній справі колишнього директора Ніжинського водоканалу (репортаж)

 

 

 

 

11 жовтня в Ніжинському міськрайонному суді розглядалась кримінальна справа за фактами закупівель генераторів за безпідставно завищеними цінами, які вчинив колишній керівник комунального підприємства Ніжинводоканал Олександр Марсов.
На судовому засіданні були присутні суддя, прокурор, звинувачений та його адвокат, а також журналіст з газети «Ніжинський вісник».
О. Марсов та його адвокат категорично були проти присутності представника ЗМІ на суді, бажаючи таким чином перешкодити журналісту у здійсненні його професійної діяльності. Однак суддя справедливо зазначила, що засідання є відкритим, а отже журналіст має повне право виконувати свої професійні обов’язки.
Потерпілою стороною у справі виступає Ніжинська міська рада, якій за даними слідства було завдано збитків на суму близько 5 млн гривень. Ці гроші могли б піти на розвиток громади, будівництво укриттів, медицину, освіту чи допомогу ЗСУ, однак осіли в кишенях недобросовісного посадовця. Незважаючи на значущість завданої Ніжинській громаді шкоди представники потерпілого на судовому засіданні були відсутні. Здається, керівництву міста байдуже, чи будуть повернуті в бюджет вкрадені кошти. Так само, як було байдуже, коли депутати, ЗМІ та громадськість наголошували на необхідності перевірки діяльності Ніжинського водоканалу та інших комунальних підприємств: «ніякого криміналу там нема» – чули вони у відповідь на свої звернення. Однак слідство показало зворотнє – перший факт кримінального злочину було виявлено прокуротарою ще на початку 2023 року. Далі в ході слідства слідчі виявили ще подібні порушення, які надалі об’єднали в одну справу.
На жаль через повітряну тривогу судове засідання було перенесене на іншу дату.
Тож, далі буде…

Наталія РУЛЬОВА

Передрук статті без зазначення імені автора і прямого посилання на джерело є порушенням авторського права та тягне за собою відповідальність згідно законодавства.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Приєднуйтесь до нашого Ютуб-каналу та слідкуйте за останніми новинами Ніжинщини

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь