Якщо ви знайшли “мертвого” їжака в холодні місяці, то він може бути живим!

Якщо ви знайшли “мертвого” їжака в холодні місяці, не ховайте його і не викидайте у відро для сміття.

Хоча ніхто не хоче бачити у себе у дворі або на дорозі мертву тварину, це може бути їжак, який впав у сплячку, що триває з листопада до березня.

🦔 Зазвичай їжаки риють ями, щоб залишатися в безпеці, але через зменшення кількості зелених насаджень, кущів і лісів їм стає все важче знайти безпечне місце для зимівлі. Деякі їжаки можуть прийти у ваше подвір’я в пошуках безпеки та тепла, а інші, знесилені пошуками, зрештою засинають у несподіваних місцях, таких як узбіччя доріг чи тротуари.

🦔 Під час сплячки їхній серцевий ритм і загальна робота організму значно сповільнюються для збереження енергії. Це може створити враження, що їжак мертвий. Якщо ви побачите нерухомого їжака, переконайтеся, що він знаходиться в безпечному і теплому місці, де може залишатися до 5 місяців.

🦔 Якщо ви знайшли їжака у себе на подвір’ї або десь на вулиці, підготуйте для нього укриття в картонній коробці та розмістіть її в сухому, безпечному й тихому місці, де він зможе провести холодні місяці.

🦔 Їжаки — вимираючий вид, абсолютно нешкідливий і дуже важливий для нашої екосистеми. Вони поїдають жуків, равликів, жаб, ящірок, змій, зокрема отруйних. Вони також знищують мишачі гнізда і не бояться ні бджіл, ні ос. Їжак може легко зруйнувати осине гніздо і з’їсти його мешканців, не зважаючи на їхні укуси.

🦔 Вчені давно помітили імунітет їжаків до сильних отрут, зокрема до укусів гадюк. Механізми їхньої стійкості до отрути все ще вивчаються науковцями.

🦔 Будьте уважні, побачивши їжака в холодні місяці. Допомога цій тендітній тварині нічого вам не вартуватиме, а для їжака це може бути питанням виживання.

Конотоп Оперативний 🇺🇦

Фото з мережі

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Приєднуйтесь до нашого Ютуб-каналу та слідкуйте за останніми новинами Ніжинщини

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь