Коли вчинки говорять самі за себе…

Рано вранці стала свідком відповідальності малого Сашка. В коридорі тихо, ще безлюдно. Біля місця збору монет потішний другокласник розсипав на столику дрібні гроші, які вийшли із обігу, сортуючи вкидає у підписані пляшки. Він нікого і нічого не помічає. Справа потребує уважності. Боюсь відірвати від важливої роботи і я. Все ж насмілююсь, починаю розмову.

Не відриваючи очей від монет Сашко по-дорослому пояснює: «Хочу долучитись до допомоги нашим захисникам, які постраждали внаслідок бойових дій. Збирав монети у всіх рідних і знайомих». Серце стискається від болю і хвилювання: як рано подорослішали наші діти! Повномасштабна війна в Україні стала для нас усіх великим викликом, психотравмуючим фактором. Комунікація та соціалізація залишаються основними навичками для дітей під час війни.

Тому Ніжинська гімназія № 17 і долучилась до конкурс “Монети вдячності” – це освітня ініціатива, під час якої заклади освіти, що беруть участь в акції зі збору монет #SuperCoins, будуть створювати мозаїки із зібраних монет на тему вдячності українським військовим, які захищають Україну від ворога. Організатори акції – Національний банк та сучасна клініка протезування Superhumans Center.

І можливо, все це малий Сашко не може ще повністю пояснити, але його вчинки і дії говорять самі за себе. Дякуємо Збройним силам України! Дякуємо нашим захисникам і захисницям!!!

Зі сторінки директора гімназії Тетяни Власенко

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Приєднуйтесь до нашого Ютуб-каналу та слідкуйте за останніми новинами Ніжинщини

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь