…ще й страва, адже ця назва доволі широко вживана і має багато значень: від хижої комахи до частини токарного станка, ковадла, грибів, купки складених на полі снопів жита або льону, інколи навіть так подорожник називають, є кілька географічних об’єктів в Україні з цією назвою та ще багато інших тлумачень.
Ця назва широко використовується і в кулінарії. У деяких місцевостях бабкою називають солодку паску із дріжджового тіста, десь бабка – це запіканка. Є й картопляна бабка – страва зі смаженої картоплі. Є бабка манна — слобідсько-українська страва, крута каша з манних круп з цукром та родзинками, інколи також з додаванням маку чи ягід.
А на Чернігівщині «Каша «Бабка» від Плисківської громади (Ніжинський район) нещодавно потрапила до Обласного переліку елементів нематеріальної культурної спадщини. Основний інгредієнт – крохмальна локшина.
Розгорнутий рецепт дивіться тут https://chernihivregion.travel/…/babka-na-cernigivsini…За матеріалами Департаменту культури і туризму, національностей та релігій ЧОВА, Чернігівського обласного центру народної творчості, wikipedia
Чернігівщина туристична запрошує
Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram