Кілька правил для сімейних стосунків на період розлуки через війну

 

 

 

 

Взаємна довіра є одним із головних факторів стосунків, заснованих на любові. Довіра одне до одного допомагає впоратися з розлукою. Як же бути, якщо важко самій? Коли хочеться опіки і турботи, доторків і сексуальних стосунків?

 Повага одне до одного. Обговоріть, що таке повага для кожного з вас і як кожен із вас демонструє повагу до партнера або почуває себе, поважаючи свого партнера. Це важливо зробити, коли ви маєте лише телефонні чи відеорозмови.
Обговорення таких почуттів допоможе ліпше зрозуміти одне одного дистанційно. Згадайте конкретні приклади, коли ваш партнер дав можливість вам почувати себе шанованою, і підтримуйте це почуття.

 Домовтеся про правила чесної розмови. Важливо говорити про потреби прямо. Якщо намагатиметеся обходити болючі питання або говорити напівправду, то це може викликати підозри або побоювання. Відкрите і чесне спілкування допомагає будувати довірливі стосунки, розуміти реальність.

Нагадуйте одне одному про свою любов. Не приймайте любов одне одного як належне. Говоріть близькій людині про ті його/її риси, якими захоплюєтеся, які ви відкриваєте одне в одному. Це допоможе йому/їй відчувати себе безпечніше і більше довіряти вашим стосункам.
Якщо вам важко висловлювати ці почуття, можна зробити це в інший спосіб, наприклад, написати листа, відправити листівку або регулярно присилати одне одному невеликі приємні повідомлення.

Діліться щоденними подіями. Обмін маленькими деталями про кожен день допоможе вам відчувати себе ближче і підтримувати контакт. Поговоріть про надсилання повідомлень, якщо у вашій родині це не було прийнято, а тепер ви хочете впровадити, обумовте цю нову традицію, щоб вона не стала дивною для іншого.

Будьте готові до того, що особисте зростання і зміни можуть відбуватися, коли ви далеко одне від одного. Завдяки вашому власному досвіду під час перебування рідного в зоні бойових дій ви обидва можете відкрити, що кожен із вас став самостійним та незалежним. Обговоріть ці позитивні зміни і те, як вони впливають на ваші функції, ролі, обов’язки в стосунках або в сім’ї.

Пам’ятайте, що коли станеться повернення додому, вам обом буде потрібен деякий час для адаптації, щоб комфортно почуватися з цими змінами.

Долучайтеся до соціальних проєктів, громадської активності. Знахідкою для багатьох родин військових стала соціальна та громадська активність на час перебування рідного у війську. Вона дає відчуття залученості до процесів і до чогось важливого. 

Джерело: Коаліція ветеранських просторів

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Приєднуйтесь до нашого Ютуб-каналу та слідкуйте за останніми новинами Ніжинщини

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь