Валерій Дубіль: Фракція «Батьківщини» у парламенті та Київраді — проти збільшення податків для українців

 

 

 

 

В парламенті ухвалили законопроєкт11416-д, який збільшує податки для найбідніших верств населення та мікропідприємців. «Наша команда голосувала категорично проти, і ми вважаємо, що цей закон є вкрай несправедливим», – заявила Юлія Тимошенко, лідерка партії “Батьківщина”.

«Оподаткування має бути справедливим. Аналіз української податкової системи свідчить про серйозні недоліки, зокрема, нестабільність податкового кодексу, часті зміни об’єктів оподаткування та правил обчислення податків,численні пільги та звільнення від оподаткування, які суперечать принципам рівності та ефективності цього процесу», заявив народний депутат Валерій Дубіль, голова Київської міської організації партії “Батьківщина”.

ЮліяТимошенко обурена тим, що замість того, щоб навести лад в оподаткуванні для всіх, не вводиться податок на розкіш, зокрема, олігархів звільняють від оподаткування, а найбідніших обкладають податками.

«Ми підтримуємо те, що українській армії потрібні фінансові ресурси і кошти для перемоги у війні. Але найголовніше, коли мова йде про фінансування держави для перемоги у цій війні – це справедливість».

Юлія Тимошенко вважає, що введення додаткових податків для приватних підприємців, які стрімко припиняють свою діяльність в Україні, є злочином.  Тільки за останній рік в Україні припинили свою діяльність більше 100 тисяч ФОПів.

Також вона вважає несправедливим, що «бюджетники» платитимуть збільшені податки в той час, як усім чиновникам в бюджеті на наступний рік у півтора рази  підвищать заробітні плати.

Лідерка партії «Батьківщина» запропонувала, щоб кошти на підтримку сил оборони надходили з більш ефективних джерел, зокрема, з таких:

  1. Створення рівних умов оподаткування для всіх та припинення «кришування» тіньової економіки. Цей захід додатково принесе в бюджет понад 700 мільярдів грн..
  2. Зміна моделі роботи Національного банку України, яка дасть змогу залучити в бюджет ще 100 мільярдів гривень.
  3. Ліквідація контрабанди на митниці та збір податків з грального бізнесу. Такий захід додасть в бюджет країни більше 40 млрд гривень на рік.
  4. Початок стягнення доходів від заморожених активів російської федерації наповнить бюджет ще на 140 мільярдів грн.
  5. Ініціація переговорів про списання зовнішнього державного боргу України – додаткові 70 мільярдів  гривень в бюджет.

Таким чином запропоновані заходи сприятимуть зростанню державного бюджету України за попередніми підрахунками на 1050 мільярдів гривень.  

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь