У Ніжині знімали сюжет про Гоголя

 

 

 

 

Останнім часом до Ніжина зачастили з візитами знімальні групи телевізійних каналів. І це не дивно, адже місто має цікаву історію і виховало багато видатних діячів відомих на весь світ. Одним з таких є Микола Васильович Гоголь. Навчаючись у Ніжинській Гімназії вищих наук, він отримував натхнення, яке згодом вилилось у деякі з його творів.

Цього ж року в Україні відзначають 210-ту річницю з дня народження відомого письменника. Саме з цієї нагоди, 19 березня до Ніжина завітали журналісти телеканалу Суcпільного мовника «UA: Чернігів», аби зняти сюжет саме про життя Миколи Гоголя в Ніжині.

Журналісти сайту «Нежатин» застали знімальну групу в процесі роботи. Зйомки проходили в стінах Ніжинського державного університету, де діє музей Миколи Гоголя.

Провідний фахівець музейного комплексу Анна Парубець розповіла журналістам нашого видання, чому регіональні ЗМІ зацікавились саме ніжинським вишем і вирішили тут зняти відеоматеріал.

«Зацікавились невипадково, адже при Ніжинському  державному університеті функціонує музейний  комплекс, у складі якого є Музей Гоголя. Треба зазначити, що на Чернігівщині це єдиний музей, який розповідає саме про ніжинський період життя Гоголя. Ми намагаємось зрозуміти, як 7 років його перебування тут вплинули на розвиток  його особистості та творчості. Також важливо розуміти, як сьогодні такий бренд як Гоголь впливає на культурний простір нашого вишу та, власне, на сам Ніжин», – прокоментувала Анна Сергіївна.

Знімальна ж група «UA: Чернігів», в цей час вела розмову з керівником Гоголезнавчого центру Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя Михедом Павлом Володимировичем.

Окрім того журналісти прогулялись сквером Гоголя та поцікавились у ніжинців: «Яким, на їх думку, є письменник Микола Гоголь: українським чи російським?»

Даний відеосюжет буде показаний в програмі «Ранок», що на UA: Чернігів, 1 квітня в День Народження Миколи Гоголя.

Марина Волинець

 

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь