Ніжинські школярі “крокували в майбутнє з Григорієм Сковородою”

 

 

 

 

Сковородинівські читання
Є на світі люди, життя яких залишає на землі такий відбиток, що протягом подальшої історії розвитку суспільства він залишається немовби недоторканним. Серед імен, які викарбувані в невмирущій пам’яті людства, ім’я і Григорія Савича Сковороди – українського просвітителя-гуманіста, мандрівника, філософа, письменника, педагога, музиканта. Попри природні та людські потрясіння, плинні роки та століття, звитяжний геній цієї когорти визначних таланів, як і багато років тому, бентежить людський розум і душу.
Проминули століття, але й досі постать Сковороди в нашій свідомості та знаннях залишається певною мірою суперечливою, загадковою. Його творчість досліджують, віршами захоплюються не лише філологи, але й композитори, філологи, любителі рідного слова.
Учні 11 класу Ніжинської гімназії №3 разом із класним керівником, учителем української мови та літератури Федюрко В.Г. згадали мудрі життєві настанови-афоризми мудреця, долучивщись до Сковородинівських читань «З Григорієм Сковородою крокуємо в майбутнє», присвячених 296-й річниці від дня народження митця. Наснажені й схвильовані, випускники задумались над тим, які з його порад візьмуть у сучасне життя.


В.Г.Федюрко

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь