Маленькі ніжинці вітали захисників

 

 

 

 

ОСЬ ПОКРОВА ВЖЕ НАСТАЛА !
В НІЖИН ДРЕВНІЙ ЗАВІТАЛА!
З ПИРОГАМИ, ВРОЖАЯМИ
ІЗ КОЗАЦЬКИМИ ПІСНЯМИ!
З УСІЄЇ УКРАЇНИ
ТУТ ГОСТЕЙ ЗУСТРІНЕШ НИНІ!
ГОТУВАЛИСЬ ДРУЖНО ВСІ
І ДОРОСЛІ, І МАЛІ!
ХАЙ ЛУНАЮТЬ ЖАРТИ, СМІХ,
НіЖИН – ГРАД ВІТАЄ ВСІХ !
Саме сьогодні, в золотий день напоєний сонцем і теплом в ДНЗ №13 «Берізка» святкували родинне свято – День Захисника України, День українського Козацтва та День Святої Покрови.
На святкову гостину завітали Отець Михаїл – Протоієрей Михаїл Якубів, настоятель храму святої Покрови, Матінка Дарія, Коробка Іван Миколайович – командир Спеціального авіаційного загону Оперативно-рятувальної служби цивільного захисту ДНС України з надзвичайних ситуацій, депутат Ніжинської міської ради, воїни АТО – представники військкомату (наші дорогі шефи), Лєонтьєв Володимир Іванович – пастор реформаторської церкви, активний громадський діяч міста, заступник голови піклувальної ради ДНЗ.
У теплій, зворушливій атмосфері родини й дорогих гостей, малі козачата урочисто читали поезії про рідний Ніжин, про захисників Збройних Сил України, про Україну, завзято співали улюблених пісень, грали в козацькі ігри. І сам Гетьман з Батурина (тренер-викладач Бринза М.С.) зачитав разом з козаками Клятву на вірність Україні, а Настоятель Покровської церкви о.Михаїл з ніжністю і любов’ю, з особливими щирими звертаннями й батьківським теплом посвятив хлопчиків у козаки, а дівчаткам – побажав здоров’я і вічної вроди, бійцям – сили й виваженості, родині батьків і педагогів – миру і злагоди та ще й пригостив яблуками з церковного саду.
Зі словами щирої вдячності за багаторічну співпрацю, патріотичне виховання маленьких ніжинці, звернувся командир Спеціального авіаційного загону ДСНС, депутат Ніжинської міської ради, Коробка Іван Миколайович до дітей та колективу і пригостив козаків солодощами, а дошкільнята вручили йому святковий коровай. І сьогодні все було по святковому – духмяний коровай з червоною калиною Іван Миколайович розділив кожній дитині особисто.
У свою чергу – малята вручили дорогим гостям, татусям і присутнім воїнам квіти, а від батьків всю гостину привітав заступник голови піклувальної ради Лєонтьєв В.І.
І, справді, почуття патріотизму – це одна із провідних цінностей, що формуються ось в такі хвилини та при таких обставинах. Тож успіхів усім нам у цій надважливій справі!
Слава Україні! Героям Слава!

Наталія Примушко директор ДНЗ№13 “Берізка”

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь