Вибухи на арсеналі в Ічні: Військова прокуратура засекретила справу (Документ)

 

 

 

 

Правоохоронці відкрили кримінальне провадження за ч.3 ст.425 ККУ (недбале ставлення військової службової особи до служби)

Державне підприємство «Інформаційні судові системи» обмежило доступ у судовому реєстрі до справи №42018270320000021, яка стосується вибухів боєприпасів у складських приміщеннях військової частини А1479 Збройних Сил України (Ічня Чернігівської області) 9 жовтня 2018 року.

Про це «Главкому» повідомив в.о. гендиректора ДП «Інформаційні судові системи» Дмитро Дубінко у відповіді на інформаційний запит.

Він пояснив, що підставою для засекречення ухвал від публічного доступу стала постанова заступника військового прокурора військової прокуратури Центрального регіону України Олексія Хоменка від 11 жовтня.

(для перегляду списку натисніть на зображення)

Разом з тим, до Єдиного державного реєстру судових рішень потрапило кілька ухвал у справі вибухів на складах в Ічні. Зокрема, слідство ініціювало арешт мобільного телефона одного з військовослужбовців в/ч А1479, в якому були помічені фотографії боєприпасів.

За фактами вибухів на Чернігівщині військовою прокуратурою Центрального регіону України розпочато кримінальне провадження за ч.3 ст.425 Кримінального кодексу України (недбале ставлення військової службової особи до служби, якщо воно спричинило тяжкі наслідки, вчинене в умовах особливого періоду, крім воєнного стану).

Як відомо, у Чернігівській області в ніч на вівторок, 9 жовтня, почалися вибухи на території 6-го арсеналу Міністерства оборони. Був закритий повітряний простір у радіусі 20 кілометрів. Призупинений рух залізничного та автомобільного транспорту. Через вибухи на Чернігівщині було евакуйовано 12,3 тис. осіб.
13 жовтня ДСНС повідомила, що вибухи на арсеналі Міноборони під Ічнею припинилися. СБУ вважає, що пожежа на арсеналі сталася внаслідок диверсії.

За даними видання «Дзеркало тижня», на 6-му арсеналі зберігали 69 тис. тонн боєприпасів — після вибухів вціліли лише чотири захищені бетоновані укриття, втрати боєприпасів становлять близько 95%.

Зокрема, знищено: 20 тисяч 152 мм гаубичних снарядів для САУ «Акація»; 9 тисяч 152 мм гаубичних снарядів для САУ «Мста-С»; 1,3 тис. 203 мм гаубичних снарядів для САУ «Піон»; 567 тисяч 82 мм мінометних мін; 34 тисячі мінометних мін САУ «Нона»; 3 тисячі реактивних снарядів 220 мм БМ-27 «Ураган»; 22 тисячі танкових снарядів 125 мм; 117 тисяч 122 мм реактивних снарядів БМ-21 «Град» та інші боєприпаси.

За результатами комісійних обстежень від вибухів на військовому арсеналі на Чернігівщині зруйновано чотири житлових будинки, пошкоджено 113 будинків, квартир та інших капітальних споруд у 20 населених пунктах цієї області. Повний текст читайте тут: https://glavcom.ua/news/vibuhi-na-arsenali-v-ichni-viyskova-prokuratura-zasekretila-spravu-dokument-541375.html

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь