У скільки «український бренд» обходиться ніжинцям?

 

 

 

 

Який українець не любить наваристого, запашного та червоненького борщу?

Рецепти цієї страви передавалися від покоління до покоління. Хтось вважає, що готувати борщ – справа виключно чоловіків, а дехто не представляє його без шматка сала або часничини, під сметанку, або без неї, в кожному регіоні України він має свою родзинку.

Одне залишається незмінним, український борщ – це не просто страва, це український менталітет.

Яка ж вартість складових «українського бренда» у Ніжині ми поцікавилися на базарі та в магазинах роздрібної торгівлі.

На Ніжинському базарі буряк у бабусі вам обійдеться – 10 грн, морква затягне до 18 грн, а ось картопля всього-на-всього – 6 гривень, капуста й цибуля, відповідно – 10 та 13 гривень, що вище ніж в магазинах роздрібної торгівлі.

Дорожче ніж у бабусь на 0. 49 копійок вам обійдеться картопля в супермаркеті, але якість її залишає бажати кращого, що не можна сказати про інші овочі, ціна яких менша, а вид і смак досить гарні. Зокрема, морква – 9.69, капуста – 5.49, цибуля – 8.99, буряк – 6.49грн. Куряче м’ясо, гомілка затягне на 55 гривень, а ось свиняче ребро обійдеться майже в 100 – 99.45 за 1 кг. Отже, загальна ціна горнятка борщу в Ніжині складає – від 14 до 25 гривень без м’яса, а ось з м’ясом потягне, в залежності від виду м’яса, на 20-40 гривень дорожче.

Чи по кишені зараз пересічному українцю, а особливо пенсіонеру, борщ на м’ясному бульйоні питання риторичне, але найулюбленішою стравою справжнього українця він залишиться назавжди!

Готувала Лілія Журко 🙂

 

 

 

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь