Ніжинські дітлахи святкували День української писемності та мови

 

 

 

 

«…СПИТАЙ СЕБЕ, ДИТИНО, ХТО ТИ Є,
І В СЕРЦІ ОБІЗВЕТЬСЯ РІДНА МОВА…»
АБО ДЕНЬ УКРАЇНСЬКОЇ ПИСЕМНОСТІ ТА МОВИ В ДНЗ №13 «БЕРІЗКА»

Україна сьогодення починається з кожного з нас : з родовідних вузликів, зав’язаних у пам’ять роду і народу, і з міцного сузір’я нерозривності поколінь, з рідної материнської, солов’їної мови, з дитячого садочка, з родини…
Напередодні Дня української писемності та мови, педагоги, батьки, вихованці ДНЗ №13 «Берізка» мали щасливу можливість доторкнутися душею і серцем до невмирущої поезії Великого Кобзаря, Ліни Костенко, Івана Франка, Лесі Українки, Дмитра Білоуса, прочитати улюблені рядочки творів, проспівати пісні, пережити красу і велич рідного слова через прислів’я і приказки, образні порівняння та казки.
Справжнім подарунком для всіх була зустріч з Тетяною Анатоліївною Винник — громадським діячем, письменницею, журналісткою, перекладачем і давнім щирим другом нашого садочка. Тетяна Анатоліївна цього разу прийшла не сама, її супроводжував синочок Богдан Талалай. Саме цей невеличкий і такий талановитий хлопчик, подарував дітям нашого садочка надзвичайно цікаву казочку «Маленький українець» і до того ж – він написав її сам, за що був відзначений нещодавно в м.Чернівці.
Тетяна Анатоліївна спілкувалася з дітьми, батьками, педагогами, а ще подарувала дитячі книги, пригодницький журнал «Крилаті» для дітей і чудову збірку творчого об’єднання дитячих письменників «Україна починається з тебе», з щирими побажаннями берегти, як найбільшу родову цінність – рідну мову, а найкращим декламаторам поезій дорога гостя вручила пам’ятні медалі.
З вітальним словом до діток, гостей, батьків звернувся заступник голови піклувальної ради ДНЗ Леонтьєв В.І., щиро подякувавши за таку теплу, родинну зустріч з нагоди свята Дня української писемності та мови.

Поки житиме рідне слово, калинова мова мами в устах народу, доти житиме й сам народ. Цей висновок зробили всі учасники родинної зустрічі, яка і справді виховує почуття любові до української мови, гордості за нашу рідну Україну, за народ, який має таку багату спадщину.

Берегти її, плекати
будем всюди й повсякчас, —
бо ж єдина — так, як мати,
— Мова в кожного із нас!

Наталія Примушко директор ДНЗ № 13 “Берізка”

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь