Чому не в усіх школах Чернігівщини розпочався опалювальний сезон?

 

 

 

 

У Любецькій громаді батьки школярів б’ють на сполох – температура в навчальних класах не перевищує 10 градусів. Дітям заняття проводять частково, або взагалі відпускають додому. І це при тому, що опалювальний сезон мав давно розпочатися.

 

Як пояснила Високому Валу керівник відділу освіти Любецької ОТГ Тетяна Грищенко причиною збоїв у навчанні стала аварія на котельні.

 

Депутати Любецької селищної ради кажуть, що ситуація з опаленням в школі не стала несподіванкою, адже котел не проходив випробування перед опалювальним сезоном. До того ж, система опалювання є неефективною. Неодноразово депутати озвучували цю проблему керівництву громади, однак відповідної реакції від голови Любецької ОТГ Сергія Пінчука не було.

 

«Ситуація в школі достатньо складна та тягнеться ще з початку навчального року. У котельні Любецької школи працює лише 2 людини. Перед початком опалювального сезону котел не проходив випробування. Часто виходить з ладу. Опалюють тільки з 8:00 до 20:00 години, а потім вимикають. За ніч все холоне, вранці знову треба розганяти систему. Тому і температурний режим не дотримується, додайте ще регулярні аварії. Про яке тепло йде мова?», – розповів депутат Олександр Максименко.

 

«Система опалення там не продумана. Труби не ізольовані, на шляху від котельні до школи земля ніколи не замерзає, які б не були морози. Топлять землю! Ще й термометр стоїть на виході з котла, а не у школі», –додає місцевий депутат Сергій Білоус.

 

Наразі, за інформацією Тетяни Грищенко, температура в школі складає 17 градусів.

 

Що цікаво, лише 31 жовтня Любецькою селищною радою, в особі її голови Сергія Пінчука, був укладений договір з підприємством «Ріпки-Тепло» на теплопостачання до даного навчального закладу. Хоча опалювальний сезон розпочався вже в середині жовтня.

 

Нагадаємо, раніше голова Любецької громади потрапив у пікантну історію, опублікувавши еротичні фото на своїй сторінці в Фейсбук.

 

Фото з мережі

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь