У Ніжинських лісівників з’явилося нове обладнання

 

 

 

 

У новий рік з новими технологіями! Найважливішим завданням лісового господарства є збереження та відновлення лісу, а для цього, треба мати високоякісне насіння. Саме тому працівники ДП «Ніжинське лісове господарство» не просто провели роботу з заготівлі шишок хвойних порід дерев, але й придбали комплекс з їх переробки. Новий комплекс лісівників здатен переробити 100 кілограмів шишок за добу.

 

Новітній пристрій розмістили у Іржавському лісництві ДП «Ніжинське лісове господарство». Він здатний переробити до ста кілограмів шишок за добу. Обслуговує його всього два спеціалісти. Тепер, зібравши і відправивши шишки сосни звичайної на переробку, лісники зможуть отримати чисте відбірне насіння для посіву у своїх розсадниках, коробах і теплицях. Надалі з нього планують отримати стандартний посадковий матеріал, який спрямують на відновлення майбутніх лісових насаджень.

По закінченню презентації комплексу з переробки шишок, лісівники провели технічну нараду. Захід відбувся за участю головних спеціалістів підприємства та керівників структурних підрозділів. Ніжинські лісівники обговорили низку виробничих питань, підбили підсумки минулого року та обговорили плани на майбутнє.

 

За інформацією ДП «Ніжинське лісове господарство»

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь