Чи заборонить ніжинська влада політичну агітацію в школах?

 

 

 

 

Зараз, особливо в час передвиборчого процесу, вкрай розповсюдженим явищем є розміщення партійної агітації в українських школах, проведення політичних акцій та залучення до них учасників освітнього процесу. Представники МОН нещодавно розіслали офіційні листи  усім обласним державним адміністраціям, в якому чітко сформульована позиція Урядового підрозділу щодо популяризації політичних партій чи фігур у закладах освіти.

«Одним із принципів освіти в Україні є її незалежність від політичних партій, громадських і релігійних організацій. Відповідно до статті 31 Закону України «Про освіту» політичні партії (об’єднання) не мають права втручатися в освітню діяльність закладів освіти», –  твердить Закон України. Тому Міністерство вимагає вживання дієвих заходів  обласними та міськими радами щодо недопущення у закладах освіти політичної агітації, просування політичного брендингу та використання приміщень закладів освіти для розміщення громадських приймалень. Ба більше, державна установа стверджує, що засуджує подібні дії політичних організацій та чиновників.

Відповідний проект рішення з’явився і на офіційному сайті Ніжинської міської ради Про недопущення політичної діяльності та політичної агітації,  в дошкільних, загальноосвітніх навчальних закладах міста Ніжина, на спортивних та дитячих майданчиках на території Ніжинської міської об’єднаної територіальної громади”. Обговорити його мають на профільних депутатських комісіях. Прийматимуть рішення депутати на сесії міської ради. Про це повідомляє сайт “Нежатин”.

У проекті рішення чітко прописано:

– Заборонити розповсюдження реклами політичного характеру  здійснення політичної агітації та просування персонального політичного брендінгу в будь-якій формі у в дошкільних, загальноосвітніх навчальних закладах міста Ніжина, на спортивних та дитячих майданчиках на території Ніжинської міської об’єднаної територіальної громади

– Заборонити використання матеріально-технічної бази дошкільних та загальноосвітніх навчальних закладів Ніжинської міської об’єднаної територіальної громади для здійснення політичної агітації та просування персонального політичного брендінгу в будь-якій формі.

– Покласти персональну відповідальність за дотриманням вимог цього рішення на начальника управління освіти Ніжинської міської ради (Крапив’янського С.М.) та керівників дошкільних, загальноосвітніх навчальних закладів міста Ніжина.

Чи місце політичній агітації в ніжинських навчальних закладах

Завантажується ... Завантажується ...

“Політичні партії не можуть приходити та проводити якусь агітацію серед дітей у школі, які, до речі, не є виборцями. Тому, якщо ви можете навести конкретні факти, то, будь ласка, надайте їх нам. І ми будемо працювати з органами місцевої влади, які не зробили школу вільною від політики, коли хтось хоче використовувати майданчик школи для якоїсь політичної агітації”, – прокоментувала Міністерка освіти і науки Лілія Гриневич.

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь