Заарештовано другого підозрюваного в розбійному нападі у Ніжині

 

 

 

 

18 травня 2015 року двоє чоловіків увірвалися до приміщення одного з продуктових магазинів м. Ніжина. Наляканій продавчині погрожували пістолетом, вимагали виручку. На той час у касі було 7 тис. грн., які і стали здобиччю нападників. Неподалік магазину перебував чоловік до смерті наляканої жінки-продавця, який намагався завадити злочину, за що був поранений в обличчя з того ж таки пістолету. В результаті отримав тілесні ушкодження, які судово-медичні експерти віднесли до тяжких, а злочинцям вдалося втекти.

Оперативниками встановлено, що злочин скоїли два раніше судимі за розбій мешканці Житомирської та Сумської областей. Обох було оголошено у розшук.

Одного із співучасників знайшли у липні 2015-го. Тоді ж кримінальне провадження відносно нього було направлено до суду, де вину повністю доведено. Наразі чоловік відбуває 10-річний термін ув’язнення.

Вчора, 03.02.2019 року, у м. Конотоп Сумської області, поліцейськими відділу затримано і іншого підозрюваного. 40-річний «гастролер», який до цього так вдало переховувався від правоохоронців майже чотири роки, нарешті  має всі шанси понести заслужене покарання за скоєний на території м. Ніжина особливо тяжкий злочин. Саме він з пістолету поранив потерпілого, який намагався захистити життя своєї дружини та ледь не загинув. Дії чоловіка слідчими кваліфіковано за ч. 4 ст. 187 КК України (розбій, поєднаний із заподіянням тяжких тілесних ушкоджень) санкція якої передбачає позбавлення волі на строк від восьми до п’ятнадцяти років із конфіскацією майна.

Що у даному випадку хочеться сказати: за кожен скоєний злочин обов’язково доведеться нести відповідальність. Навіть якщо не затримали одразу. Навіть якщо пройшло кілька років. Переховування від правоохоронних органів – це не лише неможливість вільно пересуватися країною чи виїхати за кордон, труднощі пошуку гарної роботи, необхідність перервати зв’язки з рідними та близькими і, нарешті, тривожний сон вночі. Насамперед, це  аргумент для прокурора та судді обрати покарання, як, наприклад, у даному випадку, яке буде вимірюватися вже не роками, а десятиліттями позбавлення волі.

фото з мережі

Сектор моніторингу Ніжинського відділу поліції

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь