Вперше у Ніжині провели фестиваль “те-Арт-соціо”

 

 

 

 

17 березня в актовій залі Ніжинського будинку дітей та юнацтва відбувся Міський фестиваль дитячих театральних колективів «те-Арт-соціо» Ніжин – 2019. Те-Арт-соціо – це мистецтво з гостросоціальним присмаком. Булінг, підліткова агресія, девіантна та деструктивна поведінка – ці та інші соціальні проблеми були розкриті в ході фестивалю. Таким чином організатори та учасники зробили спробу налагодити зв’язок між підлітком та навколишнім світом, зрозуміти його потреби та проблеми. Це крик юних «дорослих» до своїх однолітків та батьків.
Останні десятиліття дорослі активно залучають підлітків до соціальної взаємодії, прагнуть зрозуміти їх та дають можливість повернутися обличчям один до одного. Створені телефони довіри, в школах працюють психологи та соціальні педагоги, але підлітки все одно втікають з дому, вживають алкоголь та наркотики, потрапляють в погані компанії, знущаються один над одним та потерпають від насильства, а найстрашніше – вкорочують собі віку. Подібні фестивалі це крок назустріч нашим дітям, нашому майбутньому, це ще одна спроба налагодити з ними контакт, такими емоційними та вибухонебезпечними.
Цього дня жодний глядач не залишився байдужим і всі емоції були справжні. Протягом п’яти годин очі не висихали не лише в акторів.
Чи вдалося організаторам та акторам достукатися до сердець, пробудити в підлітках більше людських якостей, допомогти усвідомити цінність свого та чужого життя покаже час, а цієї березневої неділі ми всі стали трішечки ближчими один до одного та зрозуміли дещо важливе.

Лілія Журко

фото автора

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь