Ніжинські ліцеїсти вчили дошкільнят берегти природу

 

 

 

 

Екологічно-спортивна гра «Земля мій дім, а я господар в нім»

Свідоме й бережливе ставлення до природи слід формувати вже з дитинства. Гармонійне спілкування дітей з природою в майбутньому дорослому житті не дозволить їм необдумано знищувати красу рідної Землі.
Вже традицією стали зустрічі ліцеїстів з вихованцями дитячих садків міста. Учні Ніжинського ліцею Ніжинської міської ради при НДУ ім. М.Гоголя, а саме рій «Фортеця» – учасники Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура») відвідали дитячий садочок №12 «Ромашка».
Як ми можемо допомогти природі? – сьогодні надзвичайно важливе запитання. Щоб розібратися в ньому, ліцеїсти підготували для дітей екологічно-спортивну гру «Земля мій дім, а я дбайливий господар в нім». Вихованці садочків взяли участь у п’яти конкурсах. Під час їх проходження діти запам’ятали найголовніші правила охорони довкілля:
Не сміти;
Сортуй сміття;
Підгодовуй пташок взимку;
Бережи воду, світло;
Озеленюй довкілля.
Дітям надзвичайно сподобалися рухливі ігри та творчі завдання. За участь у кожному конкурсі всі учасники отримували паперові промінчики, хмаринки, травинки, квіточки та листочки. По закінченню свята діти приклеїли свої паперові деталі на плакат та створили спільну картину природи. Вона залишилася в садочку на згадку про наше свято, як пам’ятка «якою потрібно берегти природу».

Вчитель історії
Клунко Р.Ю.

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь