Ніжинців зітхнуть з полегшенням: у травні знизиться ціна на газ

 

 

 

 

Відповідний механізм узгодили з представниками уряду.

Компанія “Нафтогаз” спільно з урядом узгодила механізм, який дозволить не лише не збільшувати ціну на газ для населення, а ще й зменшити її до 8247 гривень за тисячу кубічних метрів від 1 травня 2019 року.

Про це  повідомляє прес-служба “Нафтогазу”.

 

“За дорученням Кабінету Міністрів України (КМУ) НАК “Нафтогаз України” спільно з представниками уряду розробила новий механізм визначення регульованої ціни, який дозволяє не тільки уникнути підвищення вартості газу для населення та теплової генерації з 1 травня 2019 року, але й зменшити її до рівня 8247 грн за тис. куб. м (кінцева роздрібна ціна)”, – йдеться у повідомленні.

За даними “Нафтогазу”, цей механізм працюватиме таким чином: якщо встановлена Кабміном ціна газу для промислових споживачів знижується, то відповідно знижується і ціна на газ для населення, а якщо збільшується – то ціна для населення лишається без змін.

 

За словами Гройсмана, уряд зробив достатньо для того, щоби ціни на газ для населення знизились від 1 травня до рівня ринкових цін, який наразі є нижчим за рівень регульованої державою ціни на газ.

Нагадаємо, 3 квітня, Кабінет міністрів схвалив постанову, якою надав можливість “Нафтогазу”

Кабмін дозволив “Нафтогазу” знизити ціну на газ для населення
знизити ціни на газ для населення від квітня 2019 року. Згідно з рішенням, якщо кон’юнктура газового ринку демонструє зниження цін на газ для промисловості, “Нафтогаз” зобов’язаний продавати для населення газ за ціною, що визначається як середньоарифметична ціна газу, за якою державна компанія пропонує газ промисловим споживачам за умови передоплати.

Джерело: ТСН

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь