“Бути молодіжним працівником – моє покликання”,- Анжела Тимченко, директор “Ніжинського МЦ”

 

 

 

 

Ще наприкінці грудня 2018 року депутати Ніжинської міської ради погодили рішення про утворення комунального закладу «Молодіжний центр»,  а вже у квітні відбулися вибори директора комунального закладу “Ніжинський міський молодіжний центр”. Свої кандидатури на голосуванні представили: активний учасник Молодіжного парламенту Андрій Степаненко та молодіжний працівник, координатор Ліги старшокласників Ніжина Анжела Тимченко.

 

7 травня були підписані всі документи з фактичним директором Молодіжного центру Анжелою Тимченко. Журналісти газети «Свідомий погляд» вирішили поспілкуватися з новообраним директором й дізнатися щодо майбутнього функціонування Ніжинського молодіжного центру.

  • Отже, Анжела, що плануєш втілити на цій посаді?

Розвивати молодь, показати весь спектр перспектив сучасного світу для молодих людей. На даний момент можливостей дуже багато, але, на жаль, не всі знають про це. Зокрема, дати можливість реалізувати свій потенціал. Це все стане можливим лише після створення безпечного простору, який ми плануємо організувати на базі Ніжинського молодіжного центру Ніжинської міської ради.

  • Де буде знаходитися Молодіжний центр?

Під час проведення виборів на посаду директора Молодіжного центру міським головою було озвучено можливість розміщення центру в Ніжині по вулиці Яворська, 3.

 

  • Чи маєш ти уявлення про зовнішній вигляд молодіжного простору?

Так, спільно з молоддю ми вже розробили орієнтовний функціонал тих чотирьох кімнат, які нам планують надати. Перша кімната буде по типу офісного приміщення, де будуть знаходитися мобільні столи-трансформери. Також кімната буде умебльована різнокольоровими стільцями та офісною технікою. У цьому просторі ми плануємо проводити робочі зустрічі, розробляти та планувати нові проекти. Також кімната може використовуватися для тренінгів. Друга кімната буде обладнана пуфами для більш зручної тренінгової роботи, проектором, переносною акустичною системою та тренінговою дошкою. Меблі першої і другої кімнат разом з технікою придбані нашою ГО “Лабораторія Ініціативної Молоді” по програмі Молодіжний банк ініціатив Ніжина за підтримки Програми розвитку ООН на загальну суму 35 600. Третя кімната буде суто технічною – це санвузол та роздягальня.

За міжнародним стандартом якості сучасний Молодіжний центр має містити кампус для експерта або спікера з іншого міста, аби він мав можливість розміститися у комфортних умовах навіть якщо у міста немає можливості проплатити оренду квартири на час роботи в нашому регіоні. Тому одну частину четвертої кімнати ми плануємо обладнати під маленький кампус на дві особи. Інша частина кімнати буде букрумом – це затишний простір де молодь буде мати можливість в тиші та комфорті читати книги, саморозвиватися, та невимушено спілкуватися за філіжанкою чаю чи кави.

 

  • Твоя команда повністю укомплектована?

Штат працівників «Молодіжного центру» невеличкий – лише три с половиною одиниці. Це директор, заступник, бухгалтер та молодіжний працівник. На посаду заступника поки що декілька кандидатур, і лише за результатом конкурсного відбору буде обрано одну особу для заміщення цієї посади. Стосовно молодіжного працівника, ми командним рішенням вирішили розділити одну ставку на двох молодих людей, координаторів інших молодіжних програм, які вільно та самостійно працюють з молоддю. У свої невеликі 20 років вони є дуже перспективними. Тому було вирішено підтримати їх, давши можливість здобути практичний досвід в їх роботі. Але це питання ми ще будемо обговорювати з міською владою й потім приймемо остаточне рішення. Півставки бухгалтера поки що не зайняті, тому ми з радістю розглянемо кандидатури молодих людей, які мають відповідний диплом та бажають набути практичного досвіду.

  • Коли плануєте розпочати роботу на Яворській, 3?

Ремонтні роботи плануються в червні й проводитимуться в рамках 2-тижневого волонтерського відбудовчого табору від Всеукраїнського проекту “Будуємо Україну разом, заявку на який ми подали від нашої громадської організації й потрапили до 15 міст, котрі прийматимуть цього року БУР.

 

  • Анжела, ти свідомо йшла до своєї мети – створення молодіжного простору?

 

Років зо два тому, коли ми лише починали активно співпрацювати з молоддю й проваджувати Молодіжний Банк Ініціатив всі дивувалися нашим активним та професійним молодіжним працівникам й відсутності центру, який би їх об’єднував та допомагав в роботі. У той момент наш осередок у Ніжинському будинку дітей та юнацтва був прототипом майбутнього Молодіжного центру. Але велика кількість гуртків, які функціонують на базі Будинку дітей та юнацтва не дозволяли в повному обсязі втілити всі наші проекти. Вже давно зрозуміла, що бути молодіжним працівником – це моє покликання, тому вибір був свідомий!

Лілія Журко

фото автора

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь