“Безпечне місто” почнеться з вокзалу?

 

 

 

 

Сьогодні відбулась друга нарада по обговоренню втілення проекту «Безпечне місто» в Ніжині.

Читати по темі: Рух в сторону «Безпечного міста» почався

Оскільки на попередньому засіданні не вдалось знайти єдину думку щодо компанії, котра розроблятиме проект та необхідної суми аби закрити це питання, сьогодні мала вималюватись стратегія подальших і вже конкретних дій.
На початку засідання очільниця сектору моніторингу Ніжинського відділу поліції Інна Музиченко зауважила, що наразі потрібно вести розмову не про збільшення кількості камер відеоспостереження, а вкладати кошти саме в нові технології, які поліції допомагатимуть в роботі. «Хочеться, аби Ніжин став першим містом в області, де запрацювала б аналітична система відеоспостереження», – зауважила Інна Іванівна.

З цим погодились всі присутні, адже аналітичні системи відеоспостережень давно працюють у країнах світу і це показує позитивну практику зменшення криміногенної ситуації.

Депутат обласної ради Сергій Охонько наголосови, що процесс головне почати, а нюанси завжди можна врегулювати. «На рівні області потрібно вирішувати питання з аналітичною системою. Це можна зробити, залучивши міські бюджети та ОТГ. Повинні бути якісні камери системи відеоспостереження, щоб у майбутньому вони могли бути адаптовані під останні зміни та оновлення систем. Та все починати треба з проекту, де чітко буде прописано схему розташування камер. Це зробити можемо своїми силами за мінімальні затрати. А вже решту питань по деталізації будуть вирішувати спеціалісти», – зауважив депутат.

Міський голова Анатолій Лінник запропонував виконавця робіт визначити шляхом конкурсу, обравши найвигіднішу для міста фінансову пропозицію. Окрім того ним було зазначено, що поетапно вирішуватиметься питання фінансування. Наразі з міського бюджету виділено 190 000 гривень.

Переговори з компаніями-претендентами почнуться вже сьогодні. Цього ж дня працівники ніжинської поліції підготують технічне завдання по відеоспостереженню, яке має діяти на міській локації «Вокзал». Це буде перша частина міста, де впроваджуватиметься проект «Безпечне місто». Далі, покроково, інші ділянки Ніжина, серед яких головними є територія міського ринку та площа Франка.

Марина Волинець

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь