Працевлаштування випускників вишів моніторитиме система

 

 

 

 

Міністерство освіти і науки спільно з Пенсійним фондом будуть працювати над створенням системи моніторингу працевлаштування випускників закладів вищої та професійної освіти. Про це йшла мова на засіданні Ради з питань професійної орієнтації населення, яке відбулося на початку червня в приміщенні НСК «Олімпійський», повідомляє прес-служба МОН.

«Така система дасть можливість відстежувати успішність подальшого кар’єрного зростання випускників в прив’язці до закладу, який він чи вона закінчили, аналізувати перспективи, які надає університет або профтех абітурієнтам і роботодавцям. Також це дасть МОН більше важливих даних про якість освіти і можливостях, які дають закладу, для коригування освітньої політики », – пояснила Міністр освіти і науки Лілія Гриневич.

Вона додала, що МОН не може створити таку систему самостійно, оскільки для цього необхідно інтегрувати реєстри, які перебувають у віданні різних структур.

«Основне – це створення Єдиної державної електронної бази з питань освіти і Реєстру застрахованих осіб, який адмініструє Пенсійний фонд. Для цього потрібно не тільки співпраця, а й зміни в законодавство. МОН уже розробив драфт цих змін, але попереду ще узгодження цього документа і прийняття його Верховною Радою України », – зазначила Лілія Гриневич.

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь