Невдовзі чернігівських «євробляхерів» чекають «космічні» штрафи

 

 

 

 

День Незалежності від «євроблях» збігається з Днем незалежності України. Саме 24 серпня добігає кінця термін так званої амністії для автомобілів на єврономерах. Штрафи, які будуть після цього, інакше, як «космічними», не назвеш.

«Власники автівок, які перевищили транзитний термін більш ніж на 30 діб, змушені будуть заплатити 170 тисяч гривень. Або ж цей транспортний засіб буде конфіскований за рішенням суду», – Анна Чернявська, пресофіцер патрульної поліції Чернігівської області.

За незаконне перебування на єврономерах у строк від 2 до 30 днів штраф коливатиметься від 850 гривень до 85 тисяч. Як бачимо, з кожним днем ростиме як на дріжджах. Юристи пророкують багато судових позовів.

«Люди будуть звертатися й оскаржувати їх у суді. І вже будемо дивитись судову практику з цього. Якщо буде оскарження, то навіть до Верховного Суду України», – Сергій Слепченко, юрист.

Пересічні ж водії введенню «антиєвроавто» законів не дуже раді. Кажуть, що це був удар саме по простому люду.

«Зараз же номери поміняли на українські, а раніше їх було дуже багато», – Валерій, водій.

«Ніж їздити на тих коритах, то краще вже взяти ту євробляху, яка за ціною коштуватиме, як ті «Жигулі», – Дмитро, водій.

«Євробляхи, якщо в розумних межах, хороший варіант купівлі для простого населення», – Сергій Михайлович, водій.

Утім, як експерти, так і прості водії пророкують, що 24 серпня санкції не вступлять у дію. Мовляв, не посміють, знову продовжать амністію.

-Тільки треба ще подовжити хлопцям. Не кожен має гроші заплатити. Навіщо на два місяці, чи три… Не кожен грошей збере. Розумієте?

На сьогодні ж поліція вже готується ловити порушників. Робитимуть це спільно з митниками. І штрафи виписуватимуть на тих, хто ввіз авто. До речі, одним штрафом не обійдеться. Повторний, у разі подальшого невиконання закону, може наздогнати вас уже того ж дня.

 

Джерело: ЧЕLINE. Новини Чернігова

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь