Котельню по Прилуцькій у Ніжині реконструюватимуть

 

 

 

 

В рамках проекту «Розвиток і комерціалізація біоенергетичних технологій в муніципальному секторі України» до Ніжинської громади завітали представниками Науково-технічного центру «Біомаса»: старший науковий співробітник Володимир Крамар, Віталій Зубенко та науковий співробітник Олексій Епік.

фото з мережі

Мета візиту це зустріч з міської владою та теплопостачальною компанією ТОВ«НіжинТеплоМережі», щодо обговорення наявної концепції проекту реконструкції котельні централізованого теплопостачання (переведення котлів ДКВр-6,5/13 з природнього газу на агробіомасу).
Перший заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Григорій Олійник обговорив технічні деталі концепції проекту реконструкції котельні (м.Ніжин, вул.Прилуцька,133). Уточнив, які саме альтернативні види енергопалива пропонують використовувати (кукурудза та солома).
Представники Науково-технічного центру пояснили, що основні види агробіомаси це: побічна продукція виробництва соняшника, кукурудза, солома, біомаса від обрізки та викорчовування багаторічних аграрних насаджень відносять до деревної біомаси або аграрної.
Наразі біомаса аграрного походження — солома зернових культур та ріпака, побічні продукти виробництва кукурудзи на зерно та соняшника, лушпиння соняшника — залишається основною складовою енергетичного потенціалу біомаси в Україні.
Агробіомаса – доступне паливо для: шкіл, громадських будівель та інших енергетичних проектів громад.
Після обговорювання та збору уточнених даних для розробки ТЕО члени зустрічі виїхали на місце для огляду об’єкту що запропоновано для реконструкції.

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь