Ніжинці – час садити дерева! Завітайте на ярмарок «Сад – город»

 

 

 

 

З 17 вересня по 31 жовтня (крім днів у які проходитиме «Покровський ярмарок») у Ніжині проходитиме ярмарок «Сад – город». Для нашого міста він вже став традиційним. Організовує його ніжинський клуб «Органічного землеробства і здорового способу життя». Проходитиме ярмарок по вулиці Гоголя (від вул. Московської до вулиці Небесної сотні) з  07.00 до 18.00.

Повідомляє сайт “Нежатин”

Зазначимо, що досвідчені садівники восени оновлюють сад і садять плодові дерева. Для осінньої посадки купують саджанці яблунь, груш, слив, вишень із закритою кореневою системою (із земляною грудкою). Маленьким деревцям потрібно 2-3 тижні тепла для вкорінення. Не забудьте підгодувати рослини мінеральними і органічними добривами. Цим ви зміцните їх перед довгою зимівлею.

 

Саме час посадити у вересні чагарники: агрус, малину, чорну і червону смородину. При правильному догляді вони нагородять вас урожаєм ягід вже на другому році життя, а ви порадуєте близьких варенням, джемами, компотами. Кущики смородини після посадки коротко обрізають, щоб рослина правильно сформувалося. Якщо на дачі багато вільного простору, прикрасьте територію мальовничими алеями або живоплотом – посадіть шипшина, глід, калину, горобину. Ці чагарники гарні в різні пори року: і в період цвітіння, і в період збору врожаю. Їх плоди приємні на смак і корисні, вони стануть в нагоді і в лікарських цілях, і як десерт.

Марина Волинець

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь