Преса до ніжинців запізнюється. Хто винен?

 

 

 

 

Новини запізнюються до ніжинців і надовго. У даному випадку говоримо про газети та журнали, які поштарі приносять підписникам на третій день виходу преси, чи через тиждень, а чи зовсім ніжинці не знаходять виписану продукцію у своїй поштовій скриньці.
Така проблема актуальна вже понад рік, з того часу, як «Укрпошту» на Чернігівщині реформували. У Ніжині раніше працювало 12 відділень пошти, зараз – 7. Ніжинський район обслуговує 5 автомобілів. Стаціонарні відділення залишились тільки у великих селах — це Вертіївка, Талалаївка і Лосинівка.

Повідомляє сайт НЕЖАТИН

Редактори газет, що випускаються у Ніжині та районі б’ють на сполох – газети не надходять до підписників, люди не хочуть виписувати пресу, тож як існувати далі?

Аби вияснити це питання, 19 вересня, у малому залі виконавчого комітету відбулось засідання Громадської ради. На порядку денному була зустріч із територіальний менеджер ПАТ «Укрпошта» Тетяною Горкавенко.

За її словами — все поступово налагоджується та як і раніше є проблема із персоналом — кадрів не вистачає, бо зарплата занадто низька. Поштарі отримують всього 2 тис. грн, адже не працюють на повну ставку.

«Проблеми завжди є і будуть. Так вже вийшло, що люди, які отримують найменшу зарплату, мають відповідальність за великі гроші», – пояснює директор «Укрпошти», говорячи за великий обсяг роботи, який лягає на малу кількість поштарів.
Вони долають чималі відстані з великою сумою в руках – пенсіями, і як пояснює адміністратор відділення – не встигають все. Тому у віддалені району міста газети надходять невчасно.

Редактори газет у свою чергу зазначають, що час від часу працюють собі у збиток, отримують щодня скарги від незадоволених підписників на рахунок доставки видання. Це при тому, що платять за якісні послуги.
Треба зазначити, що такої реформи «Укрпошти» зазнала лише Чернігівська область. Проєкт експериментальний, і як відчувають жителі Ніжинщини – провальний. Але оскільки територія нашої області найменш заселена, то відділення «Укрпошти» просто закривають через економічну недоцільність. Укрпошта знаходиться на самофінансуванні і як зауважила представник даної організації, зазнає збитків.

Члени Громадської ради вислухавши всі сторони, дійшли висновку, що вирішити ці проблеми може тільки вище керівництво «Укрпошти». Систему треба налагоджувати на рівні держави, тож вирішили написати звернення у Міністерство інфраструктури України, до керівництва пошти, депутатів, уряду і президента з проханням відновити роботу закритих відділень Укрпошти й посприяти у вирішенні питань договорів між редакціями, щоб були певні гарантії у зв’язку з неякісним наданням послуги доставки.

Для подальшого вирішення цього питання створять робочу групу.

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь