Чи варто виділяти з бюджету Ніжина по 2000 грн на стерилізацію кожної собаки?

На позачерговій сесії Ніжинської міськради, що відбулась 9 жовтня обговорювалось ситуація з безпритульними тваринами. Представник волонтерів зазначила, що в Ніжині – це справжня катастрофа.
«Ми волонтери знаходимо собак, транспорт, транспортуємо до ветлікарні, де їх стерилізують, потім випускаємо. Гроші з міського бюджету на стерилізацію закінчились. Що далі? Що за три роки зроблено у напрямку пошуків приміщення для утримання безпритульних тварин? Аби вирішити це питання, склали звернення до міської ради й зібрали 365 підписів», – зазначила волонтер.

Повідомляє сайт НЕЖАТИН

Міський голова Анатолій Лінник зауважив, що спроби знайти це приміщення для притулку було. По вулиці Носівський шлях в знайденій будівлі вже вівся навіть ремонт, поки не заперечила «Баришівська зернова компанія» щодо порушення санітарної зони, що має складати 300 метрів від підприємств. Наразі відповідних приміщень нема. Міська влада тримає ситуацію під контролем і не знімає з розгляду.

Депутат міської ради Юрій Хоменко зауважив, що стерилізація не дає результату по зменшенню агресивності собак. Окрім того, 2500 грн на стерилізацію – це досить велика сума, і краще її виділити на лікарні дітям. Від цього буде більше користі для суспільства.
Депутати, у свою чергу запропонували організувати спільне засідання з волонтерами, працівниками комунальних служб та обговорити шляхи вирішення проблеми з безпритульними собаками. Кожна зі сторін має підготувати чіткі пропозиції й озвучити їх.

Яка ж думка громади? Пишіть пропозиції в коментарі до статті.

Марина Волинець

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь