У Ніжині осінній призов під загрозою

 

 

 

 

Щорічно, двічі на рік, в Україні відбувається призов на строкову військову службу в армію: осінній і весняний. У 2019 осінній призов в армію почався 1 жовтня, та завершиться 31 грудня.

Пише сайт “Нежатин

Проте, у Ніжині цифри призову непокоять. На сьогоднішній день проблеми з набором, пов’язані, зокрема, з тим, що лише 1 із 5 юнаків з’явилися за повістками до військкомату, і явка становить 21%.

Про це учора, 2 грудня, у стінах Ніжинської ради повідомив начальник відділу з питань надзвичайних ситуацій  Геннадій Чернишов.

Він звернувся до очільника міста Анатолія Лінника з пропозицією організувати з цього приводу міжвідомчу нараду, з представниками військомату, керівників установ та підприємств міста, представників навчальних закладів та оговорити дане питання.

Мер міста, зазначив: “ми сприяємо осінньому призову, але не можемо “полювати” на призовників. Питання призову на військову службу в армію до відповідних державних структур”.

На думку керівника Українського мілітарного центру Тараса Чмута, головна причина перманентних проблем із призовом на строкову службу – сприйняття її більшістю наших співвітчизників як по-суті втраченого для «нормального» життя періоду. При цьому в країні фактично нічого не роблять для того, щоб переконати призовників та їх рідних у протилежному – пише https://www.ukrinform.ua – Завдання на найближчий період – змінити ставлення громадян до призову. Юнаки мають пишатися тим, що служать своїй країні, захищаючи її – нехай і в тилу. Зробити це, на думку військового експерта Тараса Чмута, можна не лише за допомогою ненав’язливої і креативної кампанії у ЗМІ та соцмережах, а і змінивши роботу вітчизняних військкоматів.

Фото з мережі

До теми:  ВІЙСЬККОМАТИ ЗНОВУ ВИЙШЛИ НА “ПОЛЮВАННЯ” НА ПРИЗОВНИКІВ: ЧОМУ ТАК ВІДБУВАЄТЬСЯ І ЩО З ЦИМ РОБИТИ

https://tsn.ua/ukrayina/viyskkomati-znovu-viyshli-na-polyuvannya-na-prizovnikiv-chomu-tak-vidbuvayetsya-i-scho-z-cim-robiti-1452870.html

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram.

 

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь