Де в місті задіюють безробітних

 

 

 

 

Про організацію  проведення громадських робіт у 2020 році говорили сьогодні, 12 грудня на засіданні виконавчого комітету Ніжинської міської ради

Пише сайт “Нежатин

Планують організувати громадьські та інші роботи тимчасового характеруз метою стимулювання мотивації до праці, матеріальної підтримки безробітних та інших категорій осіб.

Для фінансування оплачуваних громадських робіт передбачається залучення коштів підприємств, установ та організацій,  з якими будуть укладені договори, коштів Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття і місцевого бюджету.

                                                       ПЕРЕЛІК

видів громадських робіт на 2020 рік

  1. Упорядження меморіалів, пам’ятників, братських могил та інших місць поховання загиблих захисників Вітчизни та учасників антитерористичної операції, утримання у належному стані цвинтарів.
  2. Благоустрій та озеленення території населеного пункту, об’єктів соціальної сфери, зон відпочинку і туризму. Ліквідація сміттєзвалищ та снігових заметів.
  3. Прибирання та утримання в належному стані придорожніх смуг, вирубка чагарників вздовж доріг.
  4. Екологічний захист навколишнього середовища, в тому числі екологічне озеленення населеного пункту, прибирання та збір вторинної сировини (макулатури, поліетилену, поліетиленових пляшок, відходів пінопласту тощо), ремонт водопостачання на території населеного пункту, благоустрій криниць, укріплення дамб, мостових споруд.
  5. Відновлення та благоустрій природних джерел та водоймищ, русел річок.
  6. Упорядкування територій населеного пункту з метою ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій, визнаних такими у встановленому порядку відповідно до діючого законодавства.
  7. Роботи з відновлення, ремонту та догляду пам’яток архітектури, історії та культури, заповідників.
  8. Роботи на будівництві або ремонті об’єктів соціальної сфери: шкіл, інтернатів, дитячих дошкільних закладів, спортивних майданчиків, закладів культури і охорони здоров’я, дитячих оздоровчих таборів, будинків-інтернатів (пансіонатів) для громадян похилого віку, притулків для неповнолітніх та інших об’єктів соціальної сфери.

9.Організація громадських робіт соціального напрямку, а саме: соціального супроводу та допомоги, обслуговування, соціально-медичного патронажу, догляду за  особами похилого віку та особами з інвалідністю, соціально вразливими верствами населення,  дітьми-сиротами ( забезпечення продуктами харчування, промисловими товарами, медикаментами, організація побілки приміщень, подвір’я, обробіток присадибних ділянок тощо ), важкохворими учасниками антитерористичної операції та за хворими у закладах охорони здоров’я тощо.

  1. Роботи, пов’язані з ремонтом приватних житлових будинків одиноких осіб, ветеранів війни, інвалідів, що проводяться за рішеннями місцевого органу влади.
  2. Супровід осіб з особливими потребами в місця, відвідування яких необхідні їм для повноцінного життя.
  3. Роботи, пов’язані з ремонтом об’єктів теплопостачання та водопостачання, вулично-дорожньої мережі, пов’язані з підготовкою житлового фонду до опалювального періоду.
  4. Робота в музеях та з відновлення бібліотечного фонду в бібліотеках, роботи з документацією в архівах, військових комісаріатах у період підготовки та проведення призовної компанії, комунальних підприємствах тощо.
  5. Робота з інформування населення про порядок отримання житлових субсидій та робота з документацією, її технічна обробка, кур’єрська доставка.
  6. Участь у соціологічних опитуваннях, статистичних обстеженнях,

у Всеукраїнському переписі населення,  тимчасових масових дослідженнях та анкетуваннях населення.

  1. Роботи, пов’язані з наданням допомоги учасникам АТО ( ООС ), сім’ям, члени яких загинули або постраждали чи є учасниками АТО ( ООС ) та зазнали негативного впливу внаслідок збройного конфлікту, внутрішньо переміщеним особам, особам з інвалідністю.
  2. Допомога громадянам похилого віку, інвалідам, дітям- сиротам та одиноким особам у підготовці до опалювального періоду.
  3. Проведення заходів із інформування, профілактики та запобігання порушень громадського порядку, безпеки життєдіяльності населення.
  4. Роботи по здійсненню обліку переміщених осіб.
  5. Інші загальнодоступні види трудової діяльності, які мають економічну, соціальну та екологічну користь для певної адміністративно-територіальної одиниці та сприяють її соціальному розвитку, мають тимчасовий характер та можуть виконуватися і на умовах неповного робочого дня.

 

 

                                                          ПЕРЕЛІК

роботодавців, за участю яких планується організовувати та проводити громадські роботи  у 2020 році (за їх згодою)

№ п/п Найменування роботодавця Джерела фінансування Обсяги фінансування, грн.
1 2 3 4
1 КП КК “Північна” ФЗДССУВБ, місцевий бюджет  
2 Управління праці та соціального захисту населення Ніжинської міської ради ФЗДССУВБ,   місцевий бюджет  
3 КП «Служба єдиного замовника» ФЗДССУВБ,

місцевий бюджет

 
4 КП «Ніжинське управління водопровідно-каналізаційного господарства»        ФЗДССУВБ,

  місцевий бюджет

 
5 КП «Виробниче управління комунального господарства» ФЗДССУВБ,

місцевий бюджет

 
6 КП «Комунальний ринок» ФЗДССУВБ,

місцевий бюджет

 
7 КП «Госпрозрахунковий відділ капітального будівництва» ФЗДССУВБ,

місцевий бюджет

 
8 Територіальний центр соціального обслуговування

(надання соціальних послуг) Ніжинської міської ради

ФЗДССУВБ,

місцевий бюджет

 
9 Інші підприємства при необхідності ФЗДССУВБ,

місцевий бюджет

 

Фото з мережі

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram.

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь