Чи доцільно робити у Ніжині кругові рухи вартістю в понад 12 млн грн?

 

 

 

 

Реконструкція перехресть міста – одна з найактуальніших питань, яке наразі обговорюється громадою І не дарма, адже з міського бюджету на це передбачено близько 12 млн. гривень.
Найбільше запитань в активістів до проекту по круговому руху біля зупинки ТПО. Саме його обговорювали на постійній депутатській комісії з питань законності 5 лютого.

Повідомляє сайт НЕЖАТИН
Депутат Микола Косенко почав обговорення: «Попередньо ми домовлялись, що проекти такого формату будемо обговорювати загалом. Кругові рухи по Ніжину не виносились на розгляд громади й не було публічної зустрічі з проектантом. А люди хочуть висловити свою думку. Як депутат, чую від мешканців свого округу про те, що в місті є дороги де багнюки по коліна, відсутня підсипка і ями. Аргумент – нема коштів. Мені говорять: «То ви краще робіть освітлення та дороги, а потім круговий рух». Люди проти».
На це міський голова зауважив, що звісно, грошей в бюджеті недостатньо, щоб вирішити всі питання. Але тут йде мова про безпеку.
«Ми бачимо статистику ДТП у Ніжині. Біля ТПО встановлювали світлофор, малювали на асфальті коло, але це не було результативно. Зараз ми маємо проблемний перехід до автовокзалу. Спроектований круговий рух змінить конфігурацію розв’язки і убезпечить дорожній рух», – прокоментував Анатолій Лінник.

Читати по темі: Чи потрібен Ніжину круговий рух біля зупинки ТПО – обговорюють ніжинці

Також міський голова додав, що на грейдеровку вулиць виділення коштів заплановане, і всі питання вирішуватимуться поступово.
Голова комісії Олег Щербак зачитав експертні звіти щодо кошторису частини проектної документації – проект кругового руху по ТПО вартує 7 млн 581 тис. грн. Його погодили в Управління патрульної поліції в Чернігівській області.
Проте в громади є інша думка на рахунок погодження проекту. Зокрема звучало зауваження з боку активістів, щодо наявності суттєвих недоліків у проекті. Головний з них — фахівець розробив проект по нормах ДБН, які вказані в документі, що втратив чинність більше року тому. Окрім того, аби виготовляти такі проекти, мають бути наявні комплексна схема транспорту та комплексна схема організації дорожнього руху. Наразі ж схеми є лише по 19 вулицям. У проекті також недоцільним є пішохідний перехід одразу після спуску з моста. Неправильно розрахована ширина доріг, що йдуть з під моста (у проекті вона більша, ніж дозволяє реальна місцевість), відсутні у проекті й велодоріжки, які мають бути передбачені. До того ж, не була вивчена інтенсивність руху на даному відрізку дороги.


Такі зауваження були висловлені до відповідальних за підписання даного проекту, а саме – до УЖКГ та Б. Було зазначено, що дані питання будуть озвучені проектанту, а конкретні відповіді будуть оголошені на наступному засіданні.
Та актуальним є питання: Чи потрібно було одразу передбачати на три проекти по круговому руху суму в 12 млн 500 тис. грн. і знімати частину коштів з проекту по артезіанській свердловині?

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Одна думка по “Чи доцільно робити у Ніжині кругові рухи вартістю в понад 12 млн грн?

Залишити відповідь