Карантин – не вирок: як заробляти, не виходячи з дому

 

 

 

 

До карантину в Україні, й Ніжині зокрема, ніхто не був готовий – ні морально, ні фінансово. І особливо всіх хвилює друга складова, адже сотні тисяч людей тимчасово втратили роботу, десятки тисяч пішли у відпустку за свій рахунок.
І зараз кожен розуміє: «Безпека для життя – це добре, але життя без грошей – екстремальніше, враховуючи європейські ціни на товари в Україні».
Про завершення карантину наразі в уряді розмови не ведуться, а заощадження українців закінчуються.

Інформує сайт НЕЖАТИН

Дослідницька компанія Градус опублікувала результати опитування українців про їхні фінансові ресурси. Людям задали питання: «На скільки часу у Вас вистачить грошових ресурсів, враховуючи можливість введення жорсткого карантину?»
• 36% – на два тижні або менше;
• 21% – на три-чотири тижні;
• 28% – На місяць і більше;
15% не змогли відповісти на дане питання.


Цікаво, на скільки заощаджень вистачить у ніжинців. Пропонуємо взяти участь в опитуванні:

На скільки часу у Вас вистачить грошових ресурсів в разі продовження карантину?

  • Затрудняюсь відповісти (10%, 41 Голосів)
  • Більш ніж на рік (2%, 10 Голосів)
  • На рік (3%, 11 Голосів)
  • На пів-року (4%, 17 Голосів)
  • На два місяці (21%, 88 Голосів)
  • На місяць (24%, 102 Голосів)
  • На тиждень-два (37%, 159 Голосів)

Кількість голосів: 428

Завантажується ... Завантажується ...

Більше 50% населення мають не дуже оптимістичні прогнози щодо свого матеріального положення. Але проблема не лише у карантині. В Європі за рахунок іншого підходу населення до фінансів – більш радісна ситуація. Як показує практика, у питанні з грошима, добре мати план «Б», аби такі форс-мажорні ситуації не так сильно били по гаманцю.

Європейці цей час переживають в рази легше. Це завдяки не лише пільгам та допомозі, яку надають держави, а, у першу чергу, далекоглядності населення та фінансовій грамотності. На жаль українців з дитинства не вчили як розпоряджатися коштами, як інвестувати та жити на пасивний дохід. Велика кількість фінансово грамотних європейців та американців використовують можливість пасивного доходу від здачі житла, або ж отримання проценту від оренди номеру апарт-готелю чи комерційної нерухомості. Кожного місяця, окрім заробітної плати, вкладники отримують гарний дохід, при цьому не працювавши, адже тут вже робота за грошима. І тепер, коли основна робота у зв’язку з карантином «на паузі», кошти продовжують «капати» на рахунок.

Таким досвідом поділилась українка, яка живе у Польщі Катерина Мельникович:
«Карантин став своєрідним стресом для жителів Польщі, не зважаючи на гарну економіку країни. Проте, наша родина, як і певна частина поляків вже давно отримує пасивний дохід. І зараз ми зрозуміли, як були праві, коли вирішили «зайві» кошти не класти під матрац, а змусити працювати. Тепер щомісяця отримуємо 450$ доходу від вкладу у комерційну нерухомість: вклали заощадження у площу, яка зараз використовується під магазин. І хоча й основна робота зараз є, втратити не страшно, адже завжди є гарантійний дохід. Так спати спокійніше».

Інвестиції в банківські депозити чи цінні папери вимагають обізнаності в тонкощах справи та щоденного моніторингу, щоб не «прогоріти» та не втратити кошти. Тому більшість підприємців та простих громадян обирають раціональну альтернативу – інвестиції в нерухомість. Це дає змогу вберегти кошти від знецінення та, при потребі, вигідно продати майно у майбутньому, до того ж щомісяця отримувати сталий прибуток.

Придбавши комерційну чи житлову нерухомість, можна фактично одразу отримувати стабільний прибуток від здачі в оренду. Вартість оренди і термін окупності в даному випадку залежить від престижності нерухомості, тому обирайте формат, що найбільше відповідає сучасному стилю життя (комфортне планування, якісне будівництво, розвинена внутрішня інфраструктура, благоустрій території, паркінг тощо).

Орендні ставки мають тенденцію до зростання навіть у період застою на ринку нерухомості, говорять експерти. Тому купівля нерухомості вважається не лише вигідною з позиції захисту коштів від знецінення, але й стає ефективним інструментом ведення бізнесу.
Крім орендних ставок заробляти можна на зростанні цін нерухомості. В такій ситуації виграє той, хто має хоча б кілька приміщень чи квартир з хорошою ліквідністю.

Щоб почати власну справу та отримувати прибуток від нерухомості, не потрібно спеціальних знань чи досвіду. Достатньо мати ресурс для інвестування та надійних партнерів які будуть управляти вашим майном.

Вклад у нерухомість в Україні
Вітчизняний інвестиційний ринок зараз перебуває на етапі активного розвитку.
Найбільша динаміка помітна в Києві та Київській області, в обласних центрах. Натомість в провінційних містах цей напрямок ще лише починається і йде невеликими кроками.
Найбільш ефективним вважається інвестування як довгостроковий проект, воно ж є і менш ризикованим у порівнянні з купівлею цінних паперів, і вигідніше, ніж банківський вклад.
Тож починаємо навчатися ефективно вкладати кошти та отримувати пасивний дохід, звісно при умові якщо вони є.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь