Київ без метро: стало відомо, коли відкриють столичний метрополітен

 

 

 

 

У ЗМІ з’явилася інформація, що метро в Києві відкриють

8 або 9 травня

Метро, поїзд
ЗМІ повідомили, коли відкриють метро в Києві / УНІАН

Заповітна мрія багатьох жителів столиці – щоб відкрили метро. Як виявилося, люди настільки звикли до того, що є цей швидкий і досить надійний вид транспорту, що зараз в умовах жорсткого карантину через пандемію коронавірусу втрата відчутна.

Зазначимо, з 12:00 18 березня в Києві й інших містах України зупинили роботу усіх ліній метрополітену на невизначений термін. Як заявив тоді президент України Володимир Зеленський, екстрені заходи пов’язані з карантином і будуть вжиті для припинення поширення в країні китайського коронавірусу.

Так ось, у ЗМІ з’явилася інформація, що метро в Києві відкриють 8 або 9 травня, коли буде невеликий пасажиропотік.

“Якщо спалаху епідемії не буде, то будуть розглядатися два варіанти – значне пом’якшення карантину або його повне припинення. Основне питання – це відновлення роботи громадського транспорту, щоб до середини травня ввійти в робочий режим”, – повідомило джерело в уряді “Апострофу”.

Нагадаємо, раніше мер Києва Віталій Кличко не став виключати, що термін, на який буде закрите столичне метро, буде продовжений.

Кличко зазначив, що вирішення питання – “Коли запрацює столичне метро?” буде чітко залежати від епідеміологічної ситуації в Києві.

“Метро в столиці призупинило перевезення пасажирів 17 березня. Попередньо – до 3 квітня. Але ми стежимо за розвитком ситуації: якщо вірус буде поширюватися і надалі, – обмеження будуть діяти”, – підсумував мер.

Джерело: glavred.info

Фото РБК Україна та УНІАН

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram.

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь