Курс долара на наступний тиждень: що буде з гривнею

 

 

 

 

В Україні курс долара в найближчий тиждень, до 16 квітня, може пробити психологічну позначку і опуститися нижче 27 грн/$.

Такий прогноз OBOZREVATEL озвучив фінансовий аналітик Володимир Мазуренко, передає НАРОДНА ПРАВДА.

“Зараз тимчасово маємо позитивну динаміку. Все залежатиме від того, як буде розвиватися ситуація з карантином, як пройдуть переговори з МВФ. Якщо вдасться ухвалити закон про банки, який крім іншого не гарантує повернення ПриватБанк колишнім власникам, швидше за все, отримаємо програму з Фондом, а слідом макрофінансову допомогу від ЄС, програми з Світовим банком. Тоді гривня може повернутися у діапазон 26,5-27 грн/$”, – прогнозує експерт.

За його оцінками, найближчим часом долар може опуститися нижче психологічної позначки в 27 грн/$, однак на значне зміцнення до кінця карантину розраховувати не варто.

Як відомо, 29 березня Кабмін оновив макроекономічний прогноз для України, розробляючи зміни до держбюджету через коронавірус COVID-19. У ньому зазначений курс гривні до долара в середньому за рік – 29,5 грн.

Нагадаємо, нещодавно повідомлялося, що Україна отримає додаткові 150 млн доларів від Світового банку, зокрема, 50 млн — для підтримки вразливих верств населення в період епідемії коронавірусу і 100 млн — для поліпшення рівня соціального захисту в цілому.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь