У більшості відвідувачів Ніжинського ринку фіксують понижену температуру тіла

 

 

 

 

Пройшло уже більше тижня відтоді, коли, міська влада дозволила роздрібну торгівлю товарами, що не підпадають під дію заборони кабміну в умовах карантинних заходів.

Відкриття ринку зменшило кількість людей у чергах великих магазинів та й, площа ринку дозволяє дотримуватися безпечної дистанції між покупцями. Також, населення отримало можливість купити товари за значно дешевшими цінами, порівняно, навіть із цінами супермаркетів типу «Сільпо» чи «Велмарт». Крім того, економіка міста уникла колосальних збитків пов’язаних із вимушеним пристроєм ринку, а дрібні підприємці відновивши роботу ‑ змогу реалізовувати, товари, які б у іншому разі зіпсуватися через не тривалий строк зберігання (йдеться про фрукти чи овочі).

За правилами карантину, адміністрація продуктового ринку має забезпечувати контроль за дотриманням продавцями та відвідувачами заходів безпеки, зокрема, носіння масок, наявність захисних медичних рукавичок, у продавців й щогодинну дезінфекцію, збільшення відстані між торговими рядами та вимірювання температури тіла всіх охочих відвідати продуктовий ринок.

Але що ж відбувається насправді?

Біля м’ясного павільйону стоїть охоронець, який контролює обмежену кількість відвідувачів. Проте, роботи в нього не багато, оскільки, громадяни самі все розуміють і чемно дотримуються правил.

Продавці всі, без винятків у масках, переважна більшість, у рукавичках.

А от питання щодо вимірювання температури дуже суперечливе. Дійсно, біля центрального входу у ринок стоїть жіночка, яка її вимірює.

Робота цієї людини чимось подібна до охоронця клубу, якій забезпечує «фейс контроль», дозволяючи або забороняючи вхід відвідувачам відповідно до показів електронного пристрою для вимірювання температури.

Проте, уважний відвідувач помітить, що покази того пристрою є м’яко кажучи дуже специфічними. На екрані інфрачервоного дистанційного термометра, лише у поодиноких відвідувачів температура тіла сягає 36.6 та 36.5. Решта ж, якщо вірити показам приладу, прийшли з явним ознаками критичного переохолодження й потребує невідкладних реанімаційних дій, адже, їх температура тіла має значення від 32.9 до 34.9.

У мене особисто було 33.8. Логічне питання щодо не розуміння, що значить така температура, жіночкою було проігнороване. Вона продовжила і далі діловито наводити людям на голови несправний «чудо пристрій», орієнтуючись, напевно, на свій не аби якій досвід та інтуїтивно-екстрасенсорні здібності результатом яких є прийняття рішення про те, кому можна, а кому «нізя» заходи на територію ринку.

Отже, хотілось би зрозуміти: у нас змінилися стандарти температури тіла здорових і хворих людей, чи проблема у ігнорування у відверто несправного пристрою?

Відтак, шановні співгромадяни, не нехтуйте порадам МОЗ та дотримуйтесь режиму карантину, адже перш за все про власне здоров’я та безпеку ми маємо дбати самі!

Джерело: topnizhyn.com

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь