Шмигаль озвучив план виходу з карантину і зняття обмежень

 

 

 

 

Уряд представив план виходу з карантину.

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль опублікував план виходу України з карантину, який складається з п’яти етапів. Початкова точка реалізації плану може наступити 11 травня за умови сприятливої епідемічної ситуації.

Про це повідомляє Телеграм-канал глави Кабміну, передає НАРОДНА ПРАВДА.

“Кожен етап має чіткі індикатори і залежить від динаміки розповсюдження захворювання. Урядова дорожня карта виходу з карантину дозволить зберегти життя українців і водночас поступово відновити економічну стабільність”, – йдеться у повідомленні.

П’ять етапів виходу з карантину:

  1. Контроль над розповсюдженням, доступність медичних ресурсів (для цього необхідно, щоб протягом 10 днів з дня закінчення карантину кількість хворих не зростала більш 5%)
  2. Зменшення випадків. Розвантаження медичної систем (для цього необхідно, щоб число випадків зараження коронавірусом знижувалася, а кількість тих, хто одужав – зростала)
  3. Вивільнення медичної системи від хворих (для цього потрібно, щоб кількість тих, хто одужав, вдвічі перевищувала кількість нових випадків. Також у лікарнях повинно бути менше 10% хворих)
  4. Повний контроль над вогнищами хвороби (для цього етапу потрібно, щоб протягом 10 днів кількість нових випадків становила не більше 5 на область)
  5. Припинення внутрішньої передачі вірусу (для цього повинні фіксуватися лише поодинокі випадки коронавіруса)

На першому етапі відкриють парки і сквери, частина закладів краси, оптову та роздрібну торгівлю непродовольчими товарами, кафе, автомийки. Дадуть працювати юристам.

На другому етапі можуть відновити навчання у випускних класах, роботу ресторанів на винос, готелів, спортзалів і фітнес-центрів і відновити змагання, в яких беруть участь не більше 50 осіб без глядачів.

На третьому етапі будуть відкривати кінотеатри та театри, ТРЦ (без ігрових майданчиків) заклади харчування, окремі навчальні заклади. Метро працюватиме для спецперевезень. Також дозволяється міжміські пасажирські перевезення у межах області.

На четвертому етапі запрацює метро і весь наземний транспорт. Відкриють всі заклади харчування, культурні заклади, ТРЦ, а також планової та стоматологічної допомоги.

На п’ятому етапі мають намір зняти всі інші обмеження, крім випадків, встановлених органами місцевого самоврядування.

Шмигаль додав, що вже є розуміння того, як поетапно буде запускатися громадський транспорт і з якими обмеженнями Україні доведеться жити.

“Це так звана “економіка недоторканності”: соціальна дистанція, засоби індивідуального захисту і, відповідно, ті обмеження, в яких ми живемо вже сьогодні і будемо змушені жити цього року точно, можливо і наступного”, – зазначив він.

Нагадаємо, раніше прем’єр Денис Шмигаль заявляв, що український уряд розглядає можливість ослаблення карантинних заходів у країні, щоб запустити економіку. В Україні з 11 травня відкриють магазини, які продають непродовольчі товари, і дозволять бізнесу надавати послуги.

Пандемія коронавірусу і карантин який за нею послідував сильно вдарили по українській економіці. Серед іншого постраждав і ринок праці, кількість безробітних громадян в Україні наразі фактично збільшилося на 0,5-0,7 млн. осіб.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram.

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь