В Україні хочуть ввести адаптивний карантин: що це означає

 

 

 

 

Українцям ще довго доведеться дотримуватися запобіжних заходів.

Після 11 травня в Україні планується ввести так званий адаптивний карантин — на час боротьби з пандемією коронавірусу COVID-19, який можна буде посилювати локально, в залежності від спалахів захворювання коронавірусної хвороби.

Про це повідомляє сайт Кабміну

«Ми розмовляли з провідними економістами. Вони підтримали урядовий план — згодні з пропозицією про те, що треба запускати адаптивний карантин. Це означає, що у випадку спалахів інфекції в окремих регіонах будемо посилювати карантин саме там, а не в цілому по всій країні. Але це наступні наші кроки після 11 травня», — заявив на засіданні уряду прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

 

Він також зазначив, що навіть після відкриття всіх установ українці повинні дотримуватися заходів обережності: використовувати маски і дезінфектори, забезпечувати соціальне дистанціювання тощо.

Нагадаємо, раніше прем’єр Денис Шмигаль заявляв, що український уряд розглядає можливість ослаблення карантинних заходів в країні, щоб запустити економіку. В Україні з 11 травня відкриють магазини, які продають непродовольчі товари, і дозволять бізнесу надавати послуги.

Пандемія коронавірусу карантин, який за ним послідував сильно вдарили по українській економіці. У тому числі постраждав і ринок праці, кількість безробітних громадян в Україні наразі фактично збільшилося на 0,5-0,7 млн. людей.

Джерело: Народна Правда

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram.

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь