Нардепи запропонували дату відкриття кінотеатрів в Україні

 

 

 

 

Після практично двох місяців найсуворішого карантину в Україні з 12 травня стартує перший етап послаблення заходів. З вівторка дозволено буде гуляти в парках і скверах, лісах і в прибережних зонах, що не може не радувати українців, так довго сиділи в квартирах стукотами. Більш того, дозволено поновлення роботи салонів краси, непродовольчих магазинів, стоматологічних кабінетів, кафе і ресторанів на винос. У той же час, все ще під забороною відвідування дитячих ігрових зон в ТРЦ, кінотеатрів, проведення масових заходів. Більш того, ряд карантинних заходів триватиме до 22 травня.

Народні обранці вважають, що дозволити українцям відвідувати такі заклади можна буде з 1 липня. Народний депутат Олександр Ткаченко вважає, що відкривати кінотеатри раніше цієї дати просто немає сенсу.

Ткаченко зазначив, що такі заклади зазнали великих збитків, але ранній вихід з карантину взагалі може привести до їх банкрутства. Він привів у приклад Китай і США, які відкрили кінотеатри, але відвідувачів від цього не сильно додалося. Люди виявилися не готовими до того, щоб близько контактувати з незнайомими людьми. Більш того, через кризу тепер не кожен здатний дозволити собі відвідування кінотеатру. Також варто враховувати, що через коронавируса немає гідних кінопрем’єр ні в Голлівуді, ні в Україні.

Ткаченко закликав уряд України назвати конкретну дату відкриття кінотеатрів, а МОЗ до цього часу повинен розробити нормативи санітарних заходів.

Ткаченко і Сушко пропонують відкрити кінотеатри з 1 липня, але на початку продавати квитки з обмеженнями, наприклад через ряд або через місце. Згодом з 16 липня можна буде зняти ці обмеження. Нардепи вважають, що такі заходи допомогли б власникам кінотеатрів поступово вийти з кризи і не потрапити в ситуацію, коли немає ні фільмів, ні глядачів.

Також Ткаченко вважає за необхідне в даному питанні синхронізуватися зі світовим кіноринком. Дату відкриття можна перенести і на більш пізній термін або ж спочатку безкоштовно показувати українцям повторно сучасні українські фільми.

Джерело: ukrainianwall.com

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь