Страждаєте від алергії? 6 продуктів, які можуть полегшити її перебіг

 

 

 

 

Прояви алергії можна зменшити за допомогою деяких продуктів.

Імбир, помідори, лосось та інші корисні продукти можуть істотно зменшити симптоми алергії, що особливо важливо зараз, під час “високого” сезону, інформує Ukr.Media.

Алергія завжди неприємна, але зараз, під час пандемії коронавірусу, вона особливо небезпечна. Додаткове навантаження на легені, нежить і свербіж в очах, через що ми частіше торкаємося обличчя та можемо перенести інфекцію і частинки вірусу, додаткова атака на імунну систему — усе це додатково послаблює наше здоров’я і робить нас ще більш беззахисними перед небезпечним вірусом. Сьогодні ми розповімо про те, як невеликі зміни у щоденному раціоні можуть полегшити симптоми алергії.

Певні продукти здатні діяти як антигістамінні препарати, надавати заспокійливу дію і зменшувати реакцію організму на пилок та інші алергени, що містяться у навколишньому середовищі.

Увага! Ці продукти не можуть замінити медикаментозне лікування, їх варто використовувати як доповнення до терапії, а не замість неї.

Імбир

Імбир відомий своїми протизапальними властивостями, які також гарні для ослаблення симптомів алергії. Невелике дослідження, опубліковане у 2016 році, показало, що імбир полегшує симптоми алергічного риніту.

Куркума

Активним компонентом куркуми є куркумін, який володіє протизапальними властивостями, а його протиалергічні властивості обумовлені пригніченням вивільнення гістаміну з клітин. Дослідження 2016 року, опубліковане в Annals of Allergy, Asthma & Immunology, показало поліпшення носового дихання, а також позитивний вплив на імунну відповідь у пацієнтів, які регулярно приймали куркумін.

Помідори

Томати містять лікопін, антиоксидантну сполуку, яка допомагає зменшити запалення. Причому результати деяких досліджень показують, що лікопін допомагає поліпшити дихання навіть у пацієнтів з астмою, напади якої погіршуються на тлі алергії.

Продукти з пробіотиками

Кишківник і особливо бактерії, які живуть всередині нього, відіграють величезну роль у регулюванні роботи нашої імунної системи. І тому продукти, що містять пробіотики, які підтримують баланс кишкової флори, істотно полегшують симптоми алергії. Йогурт, кефір, квашена капуста — усі ці продукти корисні не лише для здоров’я кишківника, але і допомагають у боротьбі з алергією. Не нехтуйте ними.

Цибуля

Кверцетин, природна сполука, на яку є багатою цибуля (а також перець, капуста, яблука і червоні ягоди), діє як антигістамінний засіб і знижує або навіть зовсім виліковує алергічний риніт. Причому краще за все їсти продукти, багаті на кверцетин, у сирому вигляді: за термічної обробки вони втрачають значну частину своїх корисних властивостей.

Лосось

Жирні кислоти омега-3, яких багато у лососі, скумбрії та інших видах риби жирних сортів, допомагають стабілізувати клітинні мембрани, знижуючи ймовірність вивільнення гістаміну за появи алергену. Дослідження, опубліковане у 2007 році у Журналі Американського коледжу харчування, показало, що у жінок, які їли більше риби, у результаті знизилося число нападів сінної лихоманки. Лікарі рекомендують з’їдати дві порції жирної риби на тиждень.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь