Молодь Ніжина продовжує гуртуватись навколо національної ідеї

 

 

 

 

1 серпня – День 2 проекту Молодіжної ради Ніжинської територіальної громади «НАЦІОНАЛЬНА ІДЕЯ ГУРТУЄ МОЛОДЬ» присвячений найважливішому – українській мові. Питання української мови завжди мало значення, адже мова – головний само ідентифікатор кожної нації. Якщо зникне українська мова – не буде й України. Захист, популяризація і вдосконалення української мови є надважливим для кожного українця, особливо в умовах війни проти руйнівного «російського миру».

Щоб вміло розставити акценти в проблематиці сучасної української мови, їсторії її нищення москвою, еволюції її правопису та набути практичних навиків вдосконалення власного мовлення ми радо запросили до спілкування Людмилу КОТКОВУ – людину, закохану в українську мову, кандидата філологічних наук, доцента кафедри філологічних дисциплін та методики викладання Чернігівського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти імені К.Ушинського.

Спілкування ніжинської молоді зі справжнім знавцем нашої рідної мови пройшло легко і конструктивно, чому сприяла й атмосфера закладу – затишного читального залу Ніжинської центральної бібліотеки імені М.Гоголя. Інтерактив, актуальні запитання та практичні завдання змусили кожного присутнього замислитися над власним рівнем володіння рідною мовою та важливістю всеосяжного використання української мови: у спілкуванні, щоденній роботі, дописах у соцмережах тощо.

Українська мова є частинкою душі та серця кожного українця. Пані Людмила влучно зауважила: «Допоки ми не впустимо українську мову до власного серця – ми не зможемо її відчувати і використовувати з користю».

Російська пропаганда, байдужість і нерішучість частини старшого покоління українців стали причиною того, що нині українська мова, подекуди, вважається другосортною, немодною й  бідною. Втім, це лише міф, який легко розвіяти. Достатньо лише наважитись, починаючи з завтрашнього ранку, читати українські книги, слухати українську музику, дивитися українські відео та інтернет-контент. Повірте, Ви будете здивовані від усвідомлення того, коли Ви в останнє слухали українські пісні у плейлисті, читали українську книгу, чи писали повідомлення українською мовою.

Людмила КОТКОВА пропонує кожному ніжинцю, незалежно від віку, долучитися до простого змагання-випробування – з цієї секунди, коли Ви читаєте це речення, почніть спілкуватися лише українською мовою. Скільки годин, а можливо й днів, українського спілкування Ви зможете витримати?

Спілкуватися українською почесно і шановано. Лишень спілкуючись українською, кожен з нас вже боронить Україну від російської орди і її нищівного «російського миру». БУДЬ ЗАХИСНИКОМ І ЗАХИСНИЦЕЮ УКРАЇНИ, СПІЛКУЙСЯ УКРАЇНСЬКОЮ ТА ДОПОМАГАЙ ОПАНОВУВАТИ І ПЕРЕХОДИТИ НА УКРАЇНСЬКУ МОВУ БЛИЖНІМ ТА ВСІМ ОХОЧИМ!

Стежте за нашими повідомленнями та долучайтеся до наступних заходів проекту «НАЦІОНАЛЬНА ІДЕЯ ГУРТУЄ МОЛОДЬ».

СЛАВА УКРАЇНІ!

За інформацією Молодіжної ради Ніжинської територіальної громади

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на   наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь