Боротьба з радянським минулим: чи виконає влада прохання ніжинців?

 

 

 

 

Деякі жителі Ніжина продовжують боротись з наявністю радянської символіки в місті. Зокрема на сайті місцевих петицій з’явилась нова щодо пам‘ятника і могили радянському лейтенанту С. Моховому, що знаходиться в центрі міста.

У петиції міститься звернення до міської ради з проханням перенести пам‘ятник і могилу на міський цвинтар.

“З поваги до загиблого, просимо КУЛЬТУРНО і ЦИВІЛІЗОВАНО здійснити перенесення, попередньо виділивши окрему, обширну зону на кладовищі. Переніс могили з пам‘ятником на цвинтар дасть таку низку переваг:
1. Окремо виділена та облаштована зона свідчитиме про поважливе ставлення містян до загиблого.
2. Буде можливість проводити численні релігійні ритуали належним чином.
3. Родичі та громадськість зможуть вільно поминати загиблого під час церковних свят: на Гробки (Радуниця), у Димитрівську поминальну суботу, Поминання покійних воїнів (9 травня), день іменин, тощо.
4. Переніс загалом сприятиме благоустрою, адже могила в самому центрі міста — дещо суперечливо з етичного, морального та туристичного поглядів.
5. Переніс запобіжить ймовірним конфліктам / неправомірним діям на політичному або історичному ґрунті.

Ми, що підписалися, просимо міську владу невідкладно розглянути наше прохання і здійснити перенесення цивілізовано за найпершої змоги. Щиро дякуємо”, – йдеться у петиції.

Станом на 15 травня петиція набрала 24 голоси зі 100 потрібних. Підписати її можна за посиланням https://e-dem.in.ua/nizhyn/Petition
Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь